تراش شیشه: بررسی و اجرای انواع تراش و دیاموند شیشه
چکیده مطلب

تراش شیشه یکی از جذاب‌ترین خدماتی است که بر روی شیشه انجام می‌شود و انجام این کار با استفاده از مدرن‌ترین تجهیزات و همچنین برخورداری از تجربه و دانش فنی بالا انجام پذیر است. تنوع مدل در تراش شیشه، به معماران و طراحان داخلی و همچنین مصرف کنندگان، این امکان را می‌دهد تا بتوانند با بکارگیری شیشه‌های تراش خورده، سطح بالاتری از لوکس بودن و دیزاین داخلی را به تصویر بکشند. ترکیب تابش نور و انعکاس آن در قاب تراش خورده شیشه، منظره‌ای جذاب با حسی دلنشین را برای افراد در محیط ایجاد می‌کند و انتخاب این محصول مختص خاص پسندان و اصطلاحا لاکچری بازهاست.
ما در ادامه این مطلب، توضیحات کاملی از این خدمت و محصول را در اختیارتان قرار خواهیم داد و اگر قصد خرید این محصول را دارید، تا انتها با ما همراه باشید.

تراش شیشه چیست؟

تراش شیشه، فرآیندی است برای شکل دادن و صیقل نمودن شیشه، که به کمک دستگاه‌های تخصصی و ابزارهای دقیق انجام می‌شود و انجام آن به مهارت و دقت بسیار بالایی احتیاج دارد. تراش شیشه معمولاً برای ایجاد اشکال مختلف در آن به کار می‌رود و به عنوان هنر تزئینی در شیشه‌سازی و یا برای ساخت اشیاء دکوراتیو مورد استفاده قرار گیرد.

از شیشه تراش خورده به عنوان یک محصول دکوراتیو در معماری ساختمان استفاده می‌شود و در حال حاضر بسیار مورد توجه طراحان و معماران ساختمانی قرار دارد و در بسیاری از ساختمان‌های لوکس تجاری، مسکونی، اداری و تفریحی از این محصول استفاده می‌شود.

 

مراحل تراش شیشه

فرآیند تراش شیشه با بهره‌گیری از دستگاه‌های مدرن و دقیق انجام می‌شود و شامل مراحل زیر می‌باشد:

1. برش شیشه

در این مرحله، شیشه به اندازه‌های مورد نیاز به صورت کاملا دقیق و صاف برش داده می‌شود و قطعات برش خورده برای مرحله بعد آماده می‌شوند.

2. فرم دهی

در این مرحله، قالب بندی تراش انجام شده و لبه های شیشه مطابق مدل تعیین شده، تراش‌ می‌خورد و به شیشه، طرح و شکل مورد نظر و دلخواه را می‌دهند. اشکال مختلفی را می‌توان برای تراش لبه شیشه در نظر گرفت که در ادامه توضیح داده خواهد شد.

3. صیقل دادن

پس از اتمام تراش، لبه های تراش خورده شیشه بایستی صیقل داده شود تا سطح آن براق و صاف شود. انجام این کار با استفاده از ابزارهای خاص و دقیق و استفاده از مواد صیقل دهنده انجام می‌شود.

4. کنترل کیفی

در این مرحله، شیشه تراش خورده مورد ارزیابی و بازبینی دقیق قرار می‌گیرد تا از نظر کیفیت تراش و یکسان و یکنواخت بودن سطح آن اطمینان حاصل شود و در صورت تایید، شیشه آماده تحویل به مشتریان می‌باشد.

 

مدل های تراش شیشه

انتخاب مدل و نوع تراش لبه شیشه مورد نظر بستگی به کاربرد و طراحی و معماری داخلی و محل مورد استفاده دارد، ولی این امکان وجود دارد تا مشتریان از بین مدل‌های متنوع و جذاب انواع تراش‌های موجود، بهترین انتخاب را داشته باشند.

 

انواع شیشه مناسب برای تراش

از بین شیشه های مورد استفاده در بخش های مختلف ساختمان، بدون هیچگونه محدودیتی می‌توان انواع مختلف شیشه سکوریت را برای اجرای عملیات تراش انتخاب نمود که هر یک از آنها بسته به مشخصات و مختصات فیزیکی و همچنین ساختار شیشه تحت شرایط به خصوص و با ابزار تخصصی مستقل عبارتند از:

  1. شیشه سوپر کلیر
  2. شیشه کریستال
  3. شیشه دودی
  4. شیشه فلوت
  5. شیشه برنز
  6. شیشه رنگی
  7. شیشه ساتینا
  8. شیشه سندبلاست

برای انجام عملیات تراش، ضخامت شیشه بایستی حداقل 4 میلیمیتر و حداکثر 500 میلیمتر باشد.

مزایای تراش لبه شیشه

لبه شیشه ها پس از انجام فرآیند برش، خشن، ناهموار و زبر است و اگر این قسمت ها تحت عملیات تراش قرار نگیرند، کیفیت محصول نهایی به هیچ عنوان قابل قبول نخواهد بود. بنابراین انجام عملیات تراش در وهله اول با هدف صاف و صیقلی نمودن لبه‌های شیشه انجام می‌شود و در برخی مواقع بنا به خواست و سلیقه مشتری، این تراش از حالت ساده دیاموند، به صورت اشکال مختلف فوق در می‌آید. در اینجا برخی از مزایای تراش شیشه را با هم مرور می‌کنیم:

  1. زیبایی خاصی به شیشه داده و ظاهر آن از حالت زبر و خشن خارج می‌کند.
  2. ایمنی و دوام شیشه را تا حد قابل توجهی افزایش می‌دهد.
  3. مانع از بریدن دست در زمان حمل و جابجایی می‌شود.
  4. لبه‌های صاف و یکدستی را ایجاد می‌نماید.
  5. باعث زیبایی و انعکاس نور جذاب می‌شود.

در نظر داشته باشید که میزان براقیّت و جلای لبه‌های شیشه قابل انتخاب کردن است و شما می‌توانید به دو صورت عادی و برّاق آن را تعیین و انتخاب نمایید. البته هزینه نوع برّاق از عادی بیشتر است و اگر براق بودن لبه تراش خورده خیلی برای‌تان مهم نیست، بهتر است هزینه اضافی پرداخت نکنید.

 

دستگاه‌های تراش شیشه

همانطور که بیان شد، لبه‌های شیشه با استفاده از دستگاه‌های تخصصی صنعت شیشه، تراش داده می شوند که هر یک دارای مشخصات و ویژگی‌های به خصوصی است و کیفیت انجام کار با هر کدام متفاوت است.

دو مورد از شناخته شده ترین دستگاه‌های تراش شیشه عبارتند از:

1. دستگاه شیشه تراش یا دیاموند

با استفاده از دستگاه تراش دیاموند، لبه های تیز شیشه پرداخت و صاف می‌شود و همچنین می‌توان برش‌ها و زوایای زیبا و هنری را در گوشه‌ها و لبه‌های شیشه ایجاد نمود. در تراش انجام شده، لبه شیشه برش خورده با استفاده از این دستگاه کاملا یکنواخت، شفاف و مسطح شده و به لحاظ فاکتورهای زیبایی شناختی و جلوه‌های بصری، زیبایی دو چندانی در شیشه ایجاد می‌نماید. عملیات تراش شیشه در این دستگاه با استفاده از ابزارهای متنوع با قابلیت‌های به خصوص انجام می‌شود و هر نوع و شکل تراش ابزار مخصوص به خود را دارد. این دستگاه به صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک وجود دارد و در هر دو حالت، مهارت تکنیسین تراش در انجام کار با دستگاه و دقت و ظرافت در کار انجام شده حرف اول را می‌زند.

2. دستگاه تراش سی ان سی (CNC)

دستگاه‌های تراش CNC مجهز به سیستم کامپیوتری PLC هستند و برای انجام عملیات تراش لبه شیشه، بایستی طرح مذکور در قالب نقشه CAD به دستگاه داده شود و پس از آن بدون هیچگونه دخالت فردی، دستگاه شروع به انجام عملیات تراش می کند. از این دستگاه در طراحی‌های پیچیده و تراش‌های خاص استفاده می شود. کار با این دستگاه نیازمند برخورداری از دانش، مهارت و تجربه بالایی است و با توجه به درجه اهمیت کار با آن، برای سفارشات خرد و کم مطلقا مقرون به صرفه نیست و صرفا جهت سفارشات با تیراژ بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

دیاموند شیشه

دیاموند شیشه فرآیندی است که طی آن، لبه‌های تیز و برّنده شیشه با استفاده از دستگاه دیاموند، تراش و پرداخت شده و از حالت زبر و خشن و برّنده به سطحی صاف، صیقلی و برّاق تبدیل می‌شود. در واقع هدف اصلی از به کار بردن این فرآیند، از بین بردن تیزی و زشتی دور شیشه است تا محصول نهایی دارای لبه‌های صیقلی و هموار باشد و به شیشه جذابیت بصری ببخشد.

دیاموند شیشه

از آنجا که شیشه‌ها دارای انواع و اقسام مختلفی با ضخامت‌های گوناگون است، برای دیاموند هر یک از این آنها نیز بایستی از دستگاه و ابزار مخصوص به آن استفاده کرد.

لذا به طور کلی دستگاه دیاموند شیشه دارای سه نوع است:

  1. دستگاه دیاموند فرم زن
  2. دستگاه دیاموند عمودی
  3. دستگاه دیاموند دو طرفه

برای انتخاب دستگاه برای دیاموند شیشه باید موارد متعددی از جمله قابلیت‌ها، سرعت پردازش، دقت، ظرافت و استحکام آن مد نظر قرار گیرد. عموما دستگاه‌های عمودی یا ثابت نسبت به دستگاه‌های متحرک یا گردان، سرعت و دقت انجام کار بالاتری دارند و محصول نهایی آنها از ظرافت و کیفیت بیشتری برخوردار است و در مقابل، دستگاه‌های متحرک انعطاف‌پذیری بالاتری دارند و قیمت آنها در مقایسه با دستگاه ایستا، ارزانتر است.

 

کاربرد شیشه تراش خورده

در معماری مدرن امروزی، استفاده از شیشه تراش خورده، یکی از فاکتورهای مهم ایجاد جذابیت و زیبایی در محیط و دکوراسیون داخلی محسوب می‌شود و نتایج خارق العاده‌ای را در دسترس معماران داخلی و مصرف کنندگان قرار داده است.

در معماری ساختمان های جدید، پیمانکاران و طراحان به دنبال بکارگیری حداکثر خلاقیت و استفاده از محصولات جدید در ساختمان هستند و از شیشه تراش خورده برای بازی نور و انعکاس پرتوهای نوری در محیط و زیباتر ساختن تجهیزات شیشه‌ای مثل درب‌ها و پنجره‌ها و … استفاده می‌کنند.

  1. درب اتوماتیک
  2. درب شیشه ای
  3. شیشه بالکنی
  4. درب های چوبی
  5. درب های آلومینیومی
  6. پنجره های چوبی
  7. پنجره های آلومینیومی
  8. قاب عکس
  9. قاب تابلو فرش
  10. میز ناهارخوری
  11. میزهای مبلمان
  12. میزهای اداری
  13. پارتیشن فریم لس
  14. جان پناه
  15. کمد
  16. بوفه
  17. ویترین
  18. دیوار کوب
  19. موارد و کاربردهای خاص

 

قیمت شیشه تراش خورده

قیمت تراش شیشه با توجه به ابعاد و نوع تراشی که دارد، متفاوت است و از جمله عوامل تاثیرگذار روی قیمت این محصول عبارت است از:

  1. نوع شیشه
  2. ضخامت شیشه
  3. مدل تراش درخواستی

بنابراین کافیست بر حسب نظر شخصی و یا بر حسب طراحی و معماری داخلی و همچنین مشورت با همکاران ما، مدل تراش مورد نظر خود را مشخص نمایید تا قیمت آن را بتوانیم برای‌تان محاسبه نماییم.

 

سفارش تراش شیشه

برای سفارش تراش شیشه، فقط کافیست ابعاد، تعداد و همچنین مدل تراش مورد نظرتان را از طریق شبکه‌های اجتماعی واتساپ، تلگرام و یا روبیکا به ما اعلام کنید تا بررسی و محاسبات اجمالی و طراحی اولیه انجام شده و حدود قیمت برای شما مشخص شود و بعد از آن اگر قیمت و طرح مورد تایید شما بود، در صورت تایید، فرآیند تولید و تراش شیشه در سریعترین زمان ممکن انجام خواهد شد.

بنابراین شما می‌توانید از طریق شماره‌های ذیل سایت با همکاران ما در ارتباط باشید و نقطه نظرات خود را از طریق تماس و یا حتی ارسال فرم‌های مربوطه در سایت، با ما در میان بگذارید.

منتظر تماس شما هستیم و امیدواریم با ارائه مشاوره رایگان و همچنین تولید محصولات باکیفیت، رضایت خاطر شما را در بالاترین سطح جلب نماییم.