نحوه مونتاژ آکواریوم شیشه ای در خانه
چکیده مطلب

ساخت آکواریوم شیشه ای کاری بسیار حساس و تخصصی است و اگر شما تا بحال این کار را نکرده اید و تمایل دارید که یک آکواریوم شیشه ای برای خود بسازید، ما در این مطلب قصد داریم تا به شما در انجام این کار کمک کنیم و با استفاده از متد تخصصی، انجام آن را برای شما آسان‌تر نماییم. پس بدون اضطراب و نگرانی از انجام شدن آن، در ادامه این مطلب همراه ما باشید و مطمئن باشید که هیچ کاری نشدنی نیست و قطعا شما قادر خواهید بود با قدرت و به خوبی از پس این کار بر‌بیایید.

ساخت آکواریوم شیشه ای

ساخت و مونتاژ آکواریوم شیشه ای به طور کلی امری تخصصی، حساس و ظریف است که توسط افراد مجرب و کارآزموده انجام می‌شود ولی این به این مفهوم نیست که دیگران قادر به انجام آن نیستند و یا هرگز نباید دست به انجام اینکار بزنند.

کسب تجارب جدید و انجام کارهای خارق العاده و نو همواره یکی از لذت‌های بشر در زندگی بوده است و فقط افراد خلاق جرأت انجام آن را دارند و بدون ترس و نگرانی از احتمال شکست، با کسب اطلاعات و بررسی تجربه دیگران دل به دریای خلاقیت و ابتکار می‌زنند.

همینکه شما نیز در حال مطالعه این مطلب هستید خود بیانگر این است که در زمره افراد خلاق و جسورید و تا اینجای کار چند قدم نسبت به سایرین جلوتر هستید و در ادامه به شما ثابت خواهد شد که نه تنها قادر به ساخت آکواریوم شیشه ای به عنوان یک تجربه‌گر جدید هستید، بلکه کارهای بزرگ دیگری نیز از عهده شما برمی‌آید و شما قطعا شایسته بهترین‌ها خواهید بود.

 

مراحل مونتاژ آکواریوم شیشه ای در خانه

در نظر داشته باشید که برای ساخت یک آکواریوم شیشه ای، بایستی مراحل زیر را به ترتیب مورد توجه و اجرا قرار دهید:

  1. اندازه گیری فضای مورد نیاز
  2. اندازه گیری حجم
  3. انتخاب نوع شیشه
  4. تعیین ابعاد شیشه
  5. چسباندن شیشه ها
  6. بسترسازی و تزئین
  7. تجهیز آکواریوم
  8. آماده سازی محیط

 

1. اندازه گیری فضای مورد نیاز

مهم است که شما شیشه آکواریوم را برای قرار دادن در چه فضایی با چه ابعادی می‌خواهید. اهمیت این موضوع هم از جنبه حفظ و نگهداری آکواریوم و هم از نظر اصول معماری و دکوراسیون داخلی قابل تامل است.

بنابراین با اندازه‌گیری فضای مورد نظر، حدود ابعاد آکواریوم شیشه ای اعم از طول، عرض و ارتفاع آن را به دست آورید.

 

2. اندازه گیری حجم

پس از مشخص شدن ابعاد حدودی محیط مورد نظر باید نسبت به اندازه‌گیری حجم آکواریوم شیشه ای اقدام کنید و برای این کار کافی است، ابعاد حدودی را به سانتیمتر در نظر بگیرید و با استفاده از فرمول زیر حجم آن را تعیین نمایید.

1000 ÷ (ارتفاع × عرض × طول) = حجم آکواریوم

دقت کنید که ابعاد را بر حسب سانتیمتر باید در یکدیگر ضرب نمایید (به عنوان مثال: ابعاد 1/20 را 120 سانتیمتر در فرمول وارد نمایید)

 

3. انتخاب نوع شیشه

در مرحله قبل، علت محاسبه حجم آکواریوم شیشه ای، در نظر گرفتن حجم آب و فشار پشت شیشه ها و در نتیجه انتخاب بهترین نوع , ضخامت شیشه است.

در ابتدا شما باید از بین انواع شیشه اکرولیک، فلوت، سوپر کلیر و کریستال یک کدام را انتخاب نمایید. تفاوت شیشه‌های مذکور در میزان شفافیت و روشن بودن مغز شیشه و همچنین قیمت آنها است.

شیشه اکرولیک در پایین‌ترین سطح قیمت و شفافیت بوده و پس از آن، شیشه فلوت با شفافیت نسبی و قیمت متوسط و نوع سوپر کلیر با شفافیت بالا و قیمت نسبتا بیشتر و در نهایت نوع کریستال که دارای مغز سفید است و بالاترین شفافیت و قیمت را دارد.

متداول ترین نوع شیشه مورد استفاده در ساخت آکواریوم شیشه ای که هم از نظر شفافیت جلوه خوبی دارد و هم از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است، شیشه سوپر کلیر است که خود آن نیز در گرید کیفی متنوع تولید و عرضه می‌شود و قیمت‌های نسبتا متفاوتی با هم دارند.

در ادامه مشخص می نمایید که شیشه سکوریت باشد یا خام. شیشه سکوریت در برابر ضربه و فشار پنج برابر مقاومت بیشتری نسبت به شیشه خام دارد و از طرفی در صورت شکستن، خطی نمیشکند و اصطلاحا به صورت نگینی خرد می‌شود.

برای تعیین ضخامت شیشه نیز باید به حجم آکواریوم دقت داشته باشید و فشار پشت شیشه را در نظر بگیرید. لذا با استفاده از جدول زیر، می‌توانید ضخامت مورد نیاز خود را تعیین کنید.

ضخامت شیشه تک جداره

حجم آکواریوم (لیتر) نوع شیشه ضخامت (میلیمتر)
کمتر از 150 تک جداره 6mm
بین 150 و 250 تک جداره 8mm
بین 250 و 400 تک جداره 10mm

 

ضخامت شیشه لمینت

حجم آکواریوم (لیتر) نوع شیشه ضخامت (میلیمتر)
بین 400 و 600 6 میل + طلق 1.52میل + 6 میل 13.5mm
بین 600 و 800 8 میل + طلق 1.52میل + 8 میل 17.5mm
بیشتر از 800 10 میل + طلق 1.52میل + 10 میل 21.5mm

 

راهکار کاهش قیمت شیشه آکواریوم

برای کاهش قیمت شیشه آکواریوم چند کار را می‌توان انجام داد:

  1. شیشه کف آکواریوم که در معرض دید نیست را از نوع فلوت انتخاب کرد و یا حتی اگر یک طرف آکواریوم سمت دیوار است، شیشه آن سمت را نیز می‌توان فلوت در نظر گرفت و سایر شیشه‌ها را نوع شفاف‌تر انتخاب کنیم.
  2. شیشه کف که وزن و فشار عمده حجم آب آکواریوم روی آن است را می‌توان ضخیم‌تر و سایر شیشه‌های جانبی را با ضخامت کمتری انتخاب نمود.
  3. در صورت استفاده از شیشه لمینت در آکواریوم با حجم کم و اندازه های کوچک، می شود از طلق 0.76 استفاده نمود که سطح چسبندگی و ضخامت و قیمت کمتری دارد.

4. تعیین ابعاد شیشه

حالا که نوع شیشه ها را مشخص کردیم باید بر اساس ضخامت آن نسبت به انجام محاسبات شیشه و تعیین ابعاد آن اقدام کنیم. برای این کار باید بدانیم که برای ساخت آکواریوم به پنج قطعه شیشه احتیاج داریم که وقتی در کنار هم قرار می‌گیرند، ساختار آکواریوم را تشکیل می‌دهند.

در ابتدا با توجه به اندازه گیری فضای مورد نیاز در مرحله اول، نسبت به تعیین طول و عرض آکواریوم مورد نظر خود اقدام می کنیم و با تعیین این ابعاد، اندازه شیشه کف آکواریوم به دست می‌آید.

شیشه کف آکواریوم مثل فونداسیون ساختمان است و سایر اجزاء آکواریوم روی آن سوار می‌شود. پس شاید بهتر باشد آن را ضخیم تر از شیشه های دیگر در نظر بگیریم.

در ادامه ابعاد شیشه‌های دو طرف دیواره‌های مقابل و پشت آکواریوم را تعیین می‌کنیم که طول این دیواره ها با طول شیشه کف برابر است و عرض آنها نیز در واقع ارتفاع آکواریوم محسوب می‌شود.

پس از آن نوبت شیشه های دیواره‌های جانبی آکواریوم می‌شود که در واقع بین شیشه‌های جلو و پشت قرار می‌گیرد و قسمت اصلی اندازه‌گیری دقیقا همین جاست.

اندازه دو ضلع این شیشه ها دقیقا با ارتفاع شیشه‌های جلو و پشت یکسان است ولی برای تعیین عرض شیشه، باید ضخامت شیشه‌های جلو و پشت را از آن کسر نمود و به میزان دو میلیمتر نیز فضای چسب را در دو طرف در نظر بگیریم و از اندازه کل کم کنیم.

به عنوان مثال:

فرض کنید که می‌خواهیم یک آکواریوم شیشه ای به طول 100 سانتیمتر، عرض 30 سانتیمتر و ارتفاع 50 سانتیمتر با شیشه 10 میل بسازیم. در این صورت ابعاد شیشه ها و تعداد آنها به شرح زیر خواهند بود:

  • کف شیشه به ابعاد 100×30 و تعداد یک عدد
  • دیواره‌های جلو و پشت به ابعاد 100×50 و تعداد دو عدد
  • دیواره‌های جانبی به ابعاد 27.8×50 و تعداد دو عدد (با کسر 20 میل مجموع ضخامت دو شیشه جلو و پشت و 2 میل فضای چسب)

 

5. چسباندن شیشه ها

حالا نوبت چسباندن شیشه ها به یکدیگر است و برای انجام این کار نیاز به یک سری لوازم و تجهیزات داریم. این لوازم عبارتند از:

  1. چسب نواری کاغذی (3 و 5سانتی)
    برای کمک به نگه داشتن شیشه های متصل شده و نوار راهنمای چسب سیلیکون کاربرد دارد.
  2. چسب سیلیکون بی‌رنگ
    برای چسباندن شیشه ها به یکدیگر استفاده می‌شود.
  3. تفنگی چسب آکواریوم
    برای پمپاژ کردن چسب آکواریوم روی لبه‌های و گوشه‌ها استفاده می‌شود.
  4. چند عدد چوب بستنی
    برای برداشتن چسب‌های اضافه و بیرون زده از بین شیشه‌‌ها به کار می‌رود.
  5. مقوای ضخیم (کف جعبه شیرینی)
    برای یکنواخت و هم سطح کردن چسب لبه های شیشه استفاده می‌شود.
  6. دستمال پارچه‌ای تمیز
    برای تمیز کردن شیشه و پاک کردن چسب‎‌های اضافه کاربرد دارد.
  7. کاردک یا کاتر یا تیغ اصلاح
    برای جدا کردن چسب‌های خشک شده در طرفین شیشه‌های به هم چسبیده استفاده می‌شود.
  8. اسپری شیشه شوی
    برای تمیزکاری نهایی سطوح شیشه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  9. گیره گونیا 90 درجه کنج
    برای کنار هم نگهداشتن و فیکس کردن شیشه های مقابل و جانبی پس از چسب کاری استفاده می‌شود. این قید متحرک را می توانید هم به صورت آماده تهیه کنید و هم با استفاده از mdf و یا آکاسیو خودتان آن را بسازید. قسمتی که شیشه داخل آن قرار می‌گیرد باید با ضخامت شیشه های انتخاب شده برابر باشد.

قبل از انجام هر کاری باید لبه‌های محل چسباندن شیشه، کاملا تمیز و عاری از هرگونه لکه و گرد و غبار شود.

 

مراحل چسباندن شیشه‌های آکواریوم به ترتیب زیر می باشد:

بهتر است انجام مراحل این کار را با کمک حداقل یک نفر دیگر به عنوان دستیار انجام دهید.

1. در ابتدا یک فضای مناسب برای انجام کار در نظر می‌گیریم به نحوی که زیر شیشه ها محکم و در عین حال باعث آسیب به شیشه نشود. در بهترین شکل ممکن بهتر است زیر کار چوب یا ام دی اف باشد.

2. پلمپ چسب سیلیکون را با یک کاتر یا چاقو برش می‌زنیم و درپوش آن را نیز به مقدار قطر چسب مناسب برش زده و به آن متصل می‌کنیم و آن را داخل پمپ گذاشته و آماده می‌کنیم.

3. با استفاده از مقوای تهیه شده و به وسیله قیچی چند قطعه برش خورده به شکل زیر درست می‌کنیم که از آن برای هم سطح کردن و برداشتن چسب‌های اضافه و یکنواخت کردن سطح چسب زده شده استفاده می‌کنیم.

4. با استفاده از چسب 5 سانتی کاغذی، تعدادی برش حدودا 15 سانتی زده و نیمی از طول این چسب را با فواصل یکسان و کوتاه به یک طرف شیشه کف می چسبانیم و قسمتی از آن را نگه می‌داریم تا بعد از قرار دادن شیشه‌های بغل به آنها بچسبانیم.

5. شیشه کف را روی زمین قرار می‌دهیم و موقعیت آن را تثبیت می‌کنیم به گونه‌ای که تکان نخورد و سپس با استفاده از یک ماژیک سر نازک به اندازه ضخامت شیشه‌های دیگر به علاوه 3میلیمتر  اضافه تر، از لبه شیشه دور تا دور آن را خط کشی می‌کنیم. مثلا اگر ضخامت شیشه‌ها 10 میل است، از لبه شیشه به فاصله 13 میلیمتر خط کشی می‌کنیم.

6. در ادامه چسب کاغذی سه سانتی را بر میداریم و از لبه خط کشی انجام شده، چسب را دور تا دور آن می‌چسبانیم. توجه داشته باشید که در قسمت کنج‌ها چسب را باید برش بزنیم و در نهایت دور تا دور شیشه یک لبه به ضخامت شیشه ها باید خالی و قابل مشاهده باشد.

این لبه ها در حقیقت قسمت چسب خور شیشه کف است و چسب‌های کاغذی باعث می‌شوند که چسب سیلیکون به قسمت‌های دیگر شیشه سرایت نکند و کار تمیز انجام شود.

7. همین فرآیند را برای شیشه های مقابل و پشت هم انجام می‌دهیم و دور تا دور آنها را با چسب کاغذی به اندازه ضخامت شیشه ها خط کشی و چسب کاری می‌کنیم. توجه داشته باشید که برای شیشه های جانبی نیاز به انجام این کار نیست. قسمت بالا و پایین شیشه های طولی آکواریوم را نیز در صورتی که قصد متصل نمودن شیشه پل را دارید چسب کاغذی بزنید.

8. یک جسم نسبتا سنگین را روی شیشه کف قرار می‌دهیم تا مانع از حرکت و سر خوردن شیشه شویم و سپس پمپ را برداشته و شروع به چسب کاری لبه دور تا دور شیشه کف می‌کنیم.

9. بعد از این که تمام لبه شیشه کف، آغشته به چسب سیلیکون شد، یک عدد از مقواهای برش خورده را بر می‌داریم و روی شیشه کف قرار داده و روی قسمت‌های چسب خورده دور تا دور لبه شیشه حرکت می‌دهیم و در انتهای هر ضلع، چسب‌های سیلیکون اضافه را از روی مقوا پاک می‌کنیم.

با انجام این کار، مشاهده می‌کنید که یک سطح صاف، یکنواخت و با ضخامتی یکسان از چسب سیلیکون روی لبه شیشه باقی مانده است.

10. عملیات چسب کاری را روی یکی از شیشه های مقابل یا پشت نیز انجام می‌دهیم و همان شیشه را برداشته و قسمت طولی آن را با دقت و احتیاط روی لبه طولی چسب خورده شیشه کف قرار داده و هم سطح بودن آن را از لبه های بیرونی بررسی می‌کنیم و اگر لبه های پایین شیشه با لبه شیشه کف مماس است و بیرون زدگی ندارد، آن را با دقت در همان حالت و موقعیت نگه می‌داریم.

توجه داشته باشید که برای شیشه های مقابل و پشت، فقط لبه های عرضی شیشه که در واقع ارتفاع آکواریوم محسوب می‌شود، باید چسب سیلیکون زده شود.

11. در حالی که با یک دست شیشه طولی را نگه داشته ایم، یکی از شیشه های جانبی را برداشته و قسمت عرضی آن را با احتیاط و دقت روی لبه چسب خورده قسمت عرض شیشه کف و قسمت چسب خورده شیشه مقابل، قرار می‌دهیم و سپس بعد از اینکه از دقیق بودن موقعیت آن مطمئن شدیم، با استفاده از گونیای 90 درجه کنج، شیشه بغل و مقابل را به یکدیگر فیکس و محکم می‌کنیم و با استفاده از چسب کاغذی پنج سانتی قسمت‌های دیگر این اتصال را محکم می‌کنیم.

12. در ادامه شیشه جانبی دیگر را نیز به همین ترتیب روی شیشه کف و در کنار شیشه مقابل متصل شده، قرار می‌دهیم و با استفاده از یک گونیای 90 درجه دیگر، این شیشه را نیز با شیشه طولی فیکس می‌کنیم و مجددا با چسب کاغذی 5سانتی سایر قسمت‌های اتصال را محکم می‌کنیم.

13. در این مرحله لبه عرضی شیشه پشت را چسب سیلیکون می‌زنیم و با استفاده از مقوای تهیه شده، چسب آن را هم سطح و یکنواخت می‌نماییم.

14. در ادامه شیشه پشت را برداشته و آن را به صورت اریب می‌گیریم و لبه کف آن را با احتیاط روی شیشه کف قرار می‌دهیم و سپس شیشه را صاف کرده و قسمت چسب خورده بغل را به شیشه‌های جانبی متصل می‌نماییم و پس اطمینان از مماس بودن شیشه ها، با استفاده از گونیای کنج، دو طرف شیشه پشت را با شیشه بغل فیکس می‌نماییم و با استفاده از چسب کاغذی 5سانتی، سایر نقاط اتصال آن با شیشه های بغل را با هم فیکس و تثبیت می‌کنیم.

15. در این مرحله، تمام شیشه ها به یکدیگر متصل شده اند و برای ارزیابی نهایی، لبه تمام شیشه‌ها را در قسمت متصل شده بررسی می‌کنیم و از مماس بودن آنها اطمینان حاصل می‌کنیم.

16. اگر برای تقویت اتصالات و افزایش قدرت و استحکام آکواریوم قصد استفاده از پل را دارید، در این مرحله می‌توانید آنها را نیز با استفاده از چسب سیلیکون بچسبانید.

برای اتصال پل‌های بالایی، ابتدا قید شیشه ای زیر پل‌ها را با چسب سیلیکون بچسبانید و با چسب 5سانتی پهن مهار کنید و بعد از خشک شدن این قید‌ها در مرحله آخر آن را بچسبانید.

17. در این مقطع، قسمت‌های بالایی شیشه ها به وسیله گونیا متصل هستند و شیشه کف نیز با استفاده از چسب‌های 5سانتی که در ابتدای کار متصل نمودیم به شیشه های طولی و عرضی می‌چسبانیم.

18. برای اطمینان از عدم حرکت شیشه‌ها از قسمت پایین، می‌توان با استفاده از چوب یا ام دی اف دور تا دور آن را مهار نمود.

19. در این مرحله با استفاده از پمپ چسب سیلیکون، لبه های داخلی شیشه‌ها را از طرفین و کف چسب می‌زنیم و اگر پل‌های بالایی نیز داریم، آنها را نیز روی لبه قیدهایی که قبلا چسبانده‌ایم، می‌چسبانیم.

دقت کنید که این چسب کاری باید بدون اعمال فشار باشد و تنظیم لبه‌های شیشه ها نباید به هم بخورد.

20. در ادامه به وسیله چوب بستنی‌هایی که از قبل آماده کرده ایم، اضافات چسب‌های زده شده به لبه‌های داخلی را به آرامی بر می‌داریم. البته قبل از آن، سر چوب بستنی‌ها را با استفاده از کاتر، از حالت گرد به حالت صاف یا تخت در می‌آوریم.

برای اینکار، لبه تخت سر چوب بستنی را در قسمت پایین کنج شیشه های چسب کاری شده قرار می‌دهیم و از پایین به بالا می‌کشیم و در پایان هر ضلع، چوب بستنی را با اضافات چسب داخل سطل زباله قرار می‌دهیم.

21. در این مرحله وقت آن رسیده که چسب‌های کاغذی 3سانتی را که در ابتدای کار به دور تا دور شیشه متصل کرده‌ایم را جدا کنیم. البته انجام این کار را با ملاحظه و دقت انجام می‌دهیم تا چسب‌های سیلیکون زده شده به قسمت ‌های دیگر نچسبد.

22- بعد از اتمام کار، حداقل 24 ساعت در همین حالت آن را قرار می‌دهیم و مطلقا به آن دست نمی‌زنیم تا چسب‌های سیلیکون کاملا خشک شود.

23- بعد از پایان کار و خشک شدن کامل چسب‌های سیلیکون، چسب‌های 5سانتی متصل شده به دور و کف آکواریوم را جدا می‌کنیم و هر جا لازم شد با کاتر یا تیغ انجام اینکار را تسهیل می‌کنیم.

24. در ادامه با استفاده از تیغ یا کاتر، اضافات چسب‌های سیلیکون بیرون زده از اطراف شیشه‌ها را به آرامی و نرمی برش زده و جدا می‌کنیم.

25. الان دیگر آکواریوم ما کاملا آماده بوده و نوبت تست نشت آن است و برای انجام این کار، آکواریوم را پر از آب می‌کنیم و چند ساعتی منتظر می‌مانیم تا از نشت ندادن آن مطمئن شویم.

اگر نشتی نداشت که طبیعتا کار تمام است و اگر هم نشتی داشته باشد، قسمت های دارای نشتی را علامت گذاری کرده و آب را کاملا تخلیه نموده و قسمت‌های نشت دار را کاملا خشک کرده و سپس با چسب سیلیکون آن را با دقت درزگیری می‌کنیم و اجازه می‌دهیم که طی 24 ساعت مجدد خشک شود.

26. بعد از خشک شدن مجدد چسب، تمام سطوح داخلی و بیرونی شیشه را با استفاده از اسپری شیشه شوی و یک دستمال، تمیز می‌کنیم و پس از آن دو تا سه بار با آب خالی، داخل آن را شسته و آب را تخلیه می‌کنیم.

27. در مرحله آخر آکواریوم را در محل مورد نظر اصلی که می‌خواهیم قرار دهیم، می‌گذاریم و یک بار دیگر تست نشتی می‌گیریم و داخل آکواریوم را پر از آب می‌کنیم و وقتی از نشت نداشتن آن اطمینان حاصل کردیم، کار تمام است و می‌توانیم با خیال راحت از آن استفاده کنیم.

آب تست شده داخل مخزن را مجددا تخلیه کنید و تمام سطوح شیشه را با دستمال تمیز خشک نمایید و در ادامه دیزاین داخلی آکواریوم را می‌توانید انجام دهید.

 

امیدواریم اطلاعاتی که در اختیارتان قرار داده ایم توانسته باشد به شما در تهیه و ساخت یک آکواریوم شیشه ای زیبا و جذاب کمک کرده باشد و اگر از مطالعه این مطلب بهره کافی را برده‌اید، خوشحال می‌شویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

 ما در مجموعه آریانسب با بیش از دو دهه سابقه و تجربه در زمینه تولید انواع شیشه‌های تخصصی مورد نیاز در ساخت آکواریوم‌ها در خدمت هموطنان عزیزمان در اقصی نقاط کشور هستیم و ارسال شیشه آکواریوم در هر نوع و اندازه و مقدار به صورت بسته بندی و یا حتی در صورت نیاز مونتاژ آن به صورت معمولی و ریملس امکان پذیر می‌باشد.

 

سفارش شیشه آکواریوم از آریانسب

برای سفارش انواع شیشه آکواریوم، فقط کافیست ابعاد مورد نظر و همچنین نوع و ضخامت شیشه درخواستی را از طریق شبکه‌های اجتماعی واتساپ، تلگرام، ایتا و یا روبیکا به ما اعلام کنید تا بررسی و محاسبات اولیه انجام شده و قیمت کالای درخواستی با صدور پیش فاکتور برای‌تان ارسال شود و بعد از آن چنانچه مورد تایید شما بود، تولید شیشه آکواریوم در سریعترین زمان ممکن انجام شده و در نهایت در زمان مقرر برای شما ارسال خواهد شد.

در صورت نیاز به اطلاعات و یا راهنمایی بیشتر می‌توانید از طریق شماره‌های ذیل سایت با همکاران ما در ارتباط باشید و نقطه نظرات خود را از طریق تماس و یا حتی ارسال فرم‌های مربوطه در سایت، با ما در میان بگذارید.