چکیده مطلب
آکواریوم های شیشه ای به دلیل استحکام، شفافیت فوق العاده و دوام و طول عمر بالا، همواره مورد استقبال علاقمندان به طبیعت و کسانی که دوست دارند گوشه ای از زیبایی و جذابیت های طبیعی را در منزل و یا محل کار خود داشته باشند، بوده است. در ساخت این آکواریوم ها از شیشه های مختلفی در ابعاد و اشکال گوناگون استفاده میشود که هر کدام ویژگی و مشخصات خود را دارند. ما قصد داریم برای شما که علاقمند به این محصول هستید، انواع شیشه آکواریوم را در این مطلب تشریح نماییم. پس برای آشنایی و شناخت بیشتر انواع آکواریوم های شیشه ای تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
شیشه آکواریوم
آکواریوم (Aquarium) محیطی مصنوعی برای نگهداری آبزیان مختلف به ویژه ماهی است که در ساخت آن از شیشه استفاده میشود و توجه به نوع شیشه، هدف ما را در نمایش فضایی زیبا و چشم نواز محقق میکند. در ساخت آکواریوم از شیشه های سکوریت و خام در ابعاد و ضخامت های مختلف میتوان استفاده نمود که برای تعیین ضخامت شیشه، حجم و ظرفیت آب داخل آکواریوم را در نظر میگیریم.
مهمترین اصل در ساخت یک آکواریوم، انتخاب شیشه با ضخامت مناسب و استاندارد می باشد، چون اثر خود را مستقیما بر روی مقاومت آکواریوم میگذارد.
تعیین ضخامت شیشه بستگی به طول، عرض، ارتفاع و حجم آکواریوم دارد و استفاده از شیشه های مقاوم در برابر فشار، میتواند بهترین گزینه برای ساخت آکواریوم باشد.
مطلب پیشنهادی: شیشه سکوریت 10 میل
بر اساس ابعاد و ظرفیت آکواریوم، از شیشه های 6 تا 21 میل به صورت تک جداره و لمینت در تولید یک آکواریوم شیشه ای به شرح جداول زیر استفاده میشود:
ضخامت شیشه تک جداره
حجم آکواریوم (لیتر) | نوع شیشه | ضخامت (میلیمتر) |
کمتر از 150 | تک جداره | 6mm |
بین 150 و 250 | تک جداره | 8mm |
بین 250 و 400 | تک جداره | 10mm |
ضخامت شیشه لمینت
حجم آکواریوم (لیتر) | نوع شیشه (لمینت) | ضخامت (میلیمتر) |
بین 400 و 600 | 6 میل + طلق 1میل + 6 میل | 13mm |
بین 600 و 800 | 8 میل + طلق 1میل + 8 میل | 17mm |
بیشتر از 800 | 10 میل + طلق 1میل + 10 میل | 21mm |
نوع شیشه آکواریوم
برای انتخاب یک شیشه مناسب برای آکواریوم، بسته به ابعاد و حجم آن باید موارد زیر را در نظر بگیریم:
1. شیشه خام باشد یا سکوریت
2. شیشه تک جداره باشد یا دو جداره
3. شیشه فلوت باشد یا سوپرکلیر و یا کریستال
شیشه خام یا سکوریت
برای ساخت یک آکواریوم شیشه ای، از هر دو نوع شیشه خام و سکوریت میتوان استفاده نمود که هر یک ویژگی های خودش را دارد. برای آشنایی شما این ویژگی ها را با هم بررسی میکنیم:
- اگر در ساخت آکواریوم از شیشه خام استفاده شود، آسیب پذیری آن در مقابل ضربه و فشار بیشتر است و تغییرات حرارتی و دما نیز می تواند احتمال شکستن آن را تشدید کند، ولی در صورت شکستن، این شکست به صورت ترک بر روی شیشه ظاهر میشود و آب آکواریوم به تدریج از محل شکسته شده، نشت میکند و این موضوع باعث میشود تا فرصت کافی برای تخلیه محتویات آکواریوم و نجات ماهی ها و موجودات آبزی داخل آن وجود داشته باشد.
- اگر در ساخت آکواریوم از شیشه سکوریت استفاده شود، آسیب پذیری آن در مقابل ضربه، از سمت جداره ها و فشار آب داخل کمتر است و احتمال شکستن آن نیز کمتر خواهد بود ولی در صورت شکستن، شیشه به صورت قطعات خرد شده همسان میشکند و آکواریوم به طور کامل از هم میپاشد و این موضوع باعث تلف شدن و از بین رفتن ماهیان و آبزی های داخل آکواریوم خواهد شد، چون شکستن شیشه یکباره اتفاق می افتد و شما اصلا فرصتی برای تخلیه و جابجایی آنها نخواهید داشت.
با این اوصاف برای ساخت یک آکواریوم، از شیشه خام استفاده کنیم یا سکوریت ؟؟؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگر ابعاد آکواریوم شما کوچک و به عبارتی حداکثر حجم آن 150 لیتر باشد، می توانید از شیشه خام استفاده کنید، ولی اگر حجم آن بیشتر از 150 لیتر باشد، بهتر است از شیشه سکوریت استفاده شود که البته حتما باید شیشه سکوریت دوجداره باشد که در صورت شکستن، دچار فروپاشی و از هم گسستگی آن نشود و فرصت کافی برای تخلیه محتویات آن وجود داشته باشد. البته در حجم های بیش از 150 لیتر، اگر قرار باشد از شیشه خام یا به عبارتی سکوریت نشده و غیر لمینت استفاده شود، حتما ضخامت شیشه را در بیشترین حالت یعنی 10 میلیمتر در نظر بگیرید.
شیشه تک جداره یا دوجداره
برای ساخت یک آکواریوم شیشه ای، از هر دو نوع شیشه تک جداره و دوجداره (لمینت) میتوان استفاده نمود که هر یک ویژگی های خودش را دارد. برای آشنایی شما این ویژگی ها را با هم بررسی میکنیم:
- اگر در ساخت آکواریوم از شیشه تک جداره استفاده شود، از نظر عبور نور در شرایط خوبی خواهد بود ولی چنانچه در اثر ضربه یا فشار، شکسته شود، اگر غیر سکوریت باشد، بر اثر ترک ایجاد شده، آب به تدریج تخلیه خواهد شد و اگر سکوریت باشد، به دلیل از هم گسستگی کامل شیشه، آب به یکباره تخلیه خواهد شد و امکان واکنش سریع و مناسب وجود ندارد.
- اگر در ساخت آکواریوم از شیشه دوجداره یا لمینت استفاده شود، چنانچه شیشه سوپرکلیر باشد از نظر میزان شفافیت و عبور نور در شرایط نسبتا مناسبی خواهد بود، ولی اگر شیشه کریستال استفاده شود، شفافیت و نور آن تغییر محسوسی نسبت به حالت تک جداره نخواهد داشت و بسیار عالی خواهد بود، و چنانچه در مجموع بر اثر ضربه یا فشار، شکسته شود، ساختار اصلی شیشه حفظ میشود و به عبارتی ذرات خرد شده شیشه، سر جای خودش میماند و فرصت و زمان کافی برای جابجایی محتویات آکواریوم وجود خواهد داشت.
با این اوصاف برای ساخت یک آکواریوم، از شیشه تک جداره استفاده کنیم یا دوجداره (لمینت) ؟؟؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگر حجم آکواریوم شما حداکثر 400 لیتر باشد، می توانید از شیشه تک جداره استفاده کنید، ولی اگر حجم آن بیشتر از 400 لیتر باشد، بهتر است حتما از شیشه سکوریت دوجداره استفاده شود تا فرصت کافی برای تخلیه محتویات آن وجود داشته باشد. البته در حالت لمینت، می توانید یکی از لایه ها را سکوریت و دیگری را به صورت خام استفاده کنید ولی این در شرایطی است که تغییرات دمایی و شوک حرارتی در محیط وجود نداشته باشد.
شیشه فلوت یا سوپرکلیر یا کریستال
همانطور که تصویر میبینید، تفاوت اصلی شیشه های فلوت، سوپرکلیر و کریستال در شفافیت، میزان عبور نور و انعکاس پرتوهای نوری است، بنابراین برای ساخت یک آکواریوم شیشه ای، از هر سه نوع شیشه فوق میتوان استفاده نمود که هر یک ویژگی های خودش را دارد. برای آشنایی شما این ویژگی ها را با هم بررسی میکنیم:
- اگر در ساخت آکواریوم از شیشه فلوت استفاده کنید، مغز این شیشه به سبز میزند و میزان شفافیت آن در مقایسه با سایر شیشه های گفته شده کمتر است. معمولا از شیشه فلوت در ساخت آکواریوم های کوچک و ارزان قیمت استفاده میشود. استفاده از این نوع شیشه به ویژه در شرایطی که قرار است لمینت یا دوجداره شود، اصلا توصیه نمیشود، چون از میزان شفافیت و جلوه بصری آکواریوم به شدت می کاهد و زیبایی آن را به خوبی منتقل نمیکند.
- اگر در ساخت آکواریوم از شیشه سوپرکلیر استفاده کنید، مغز این شیشه آبی کمرنگ است و میزان شفافیت آن در مقایسه با شیشه فلوت بیشتر است. معمولا از شیشه سوپرکلیر در ساخت آکواریوم های نسبتا بزرگ در حد خانگی و یا نمایشگاهی استفاده میشود. استفاده از این نوع شیشه به صورت لمینت یا دوجداره، تاثیر چشمگیری در کاهش میزان شفافیت و جلوه آکواریوم ندارد و آنچه مورد نظر است را به خوبی به نمایش خواهد گذاشت.
- اگر در ساخت آکواریوم از شیشه کریستال استفاده شود، مغز این شیشه به سفیدی متمایل است و میزان شفافیت آن در مقایسه با سایر شیشه های مذکور بسیار بیشتر و بالاتر است و نور کمتری را انعکاس داده و محتویات آکواریوم را با وضوح و کیفیتی بالا در معرض دید بیننده قرار میدهد. معمولا از شیشه کریستال در ساخت آکواریوم های بزرگ، لاکچری و لوکس استفاده میشود. استفاده از این نوع شیشه به صورت لمینت یا دوجداره، هیچگونه تاثیر منفی در میزان شفافیت و جلوه بصری آکواریوم ندارد.
مطلب پیشنهادی: تفاوت شیشه سوپر کلیر و کریستال
با این اوصاف برای ساخت یک آکواریوم، از شیشه فلوت استفاده کنیم یا سوپرکلیر و یا کریستال ؟؟؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که مهمترین دلیل برای انتخاب و یا عدم انتخاب هر یک از این نوع شیشه ها، قیمت آنهاست و غالبا بهینه ترین انتخاب مربوط به شیشه سوپرکلیر خواهد بود که قیمتی میانه دارد و شفافیت آن نیز قابل قبول است ولی در هر صورت، اگر قیمت برایتان خیلی مهم است و میخواهید سازه شیشه ای آکواریوم با کمترین هزینه ساخته شود، از شیشه فلوت استفاده کنید و اگر قیمت برایتان کمتر اهمیت دارد، از شیشه سوپرکلیر استفاده نمایید و در آخر اگر قیمت اصلا برایتان مهم نیست و زیبایی و جذابیت آکواریوم مهمترین خواسته شماست، بدون شک از شیشه کریستال استفاده نمایید.
اشکال هندسی و غیر هندسی شیشه آکواریوم
همانطور که در تصویر میبینید، آکواریوم را در اشکال هندسی و غیر هندسی مختلفی میتوان ساخت و اتفاقا این مزیت آکواریوم های شیشه ای است که قابلیت فرم دهی و تبدیل شدن به اشکال مختلف را دارد.
نکته ای که در خصوص طراحی اشکال مختلف آکواریوم باید مورد توجه قرار گیرد این است که در مراحل طراحی، ابعاد دقیق هر یک از اضلاع و اشکال را مشخص نموده و در موارد غیر هندسی حتما الگوی فیزیکی برش اضلاع را تهیه نمایید تا در مرحله برشکاری و آماده سازی، کار دقیق و به درستی انجام شود.
قیمت شیشه آکواریوم
قیمت شیشه آکواریوم بستگی به ضخامت شیشه و همچنین انتخاب نوع شیشه که فلوت باشد یا سوپرکلیر و یا کریستال و علاوه بر آن تک جداره یا لمینت بودن آن دارد. در نظر داشته باشید که شیشه فلوت در پایین ترین قیمت و سوپرکلیر حدودا 40% گرانتر از فلوت است و شیشه کریستال نیز حدودا دو برابر سوپرکلیر قیمت دارد. بنابراین در حالت دوجداره یا لمینت نیز شما قیمت هریک را حدودا 2/5 برابر حالت یک جداره آن در نظر بگیرید.
با همه این اوصاف، برای محاسبه دقیق قیمت، بر اساس نیازتان و بر اساس الگوهای مد نظر و سایر عوامل، از بین انواع شیشه های فوق، شیشه مدنظرتان را انتخاب کنید و از طریق فرم ثبت سفارش ذیل سایت و یا تماس با کارشناسان ما، قیمت نهایی محصول را بپرسید.
سفارش شیشه آکواریوم
برای سفارش هر یک از شیشه های مورد نظرتان، شما میتوانید از طریق تماس تلفنی با کارشناسان ما، سفارش خود را اعلام نمایید و یا با استفاده از فرم ثبت سفارش در ذیل سایت، درخواست خود را ثبت کنید تا با شما تماس بگیریم. در هر دو حالت فوق، با ارزیابی ابعاد تقریبی و دریافت نقطه نظرات ارزشمند شما، سفارش نهایی را با شما هماهنگ می کنیم و در صورت تایید، جهت تولید و اجرا در سریعترین زمان ممکن اقدام خواهد شد.
40333959 – 021 داخلی 102 یا 09339620339
پیمان آقایی
ضمن سلام و خسته نباشید و تشکر از مطلب بسیار مفیدتون، من مدت هاست که از شما شیشه برای ساخت آکواریوم تهیه میکنم و انصافا قیمت و کیفیت کارتون بالاست و از این بابت تشکر میکنم.
سوالی درباره مدل های ساخت آکواریوم دارم که از طریق فرم داخل سایت براتون ارسال کردم.
موفق باشید
پشتیبانی
باسلام و عرض ارادت خدمت جناب آقایی و تشکر از حسن اعتماد و محبت شما برادر بزرگوار
از اینکه توفیق همکاری و خدمت گذاری به عزیزانی همچون شما را داریم خدا را شاکریم و امیدواریم همیشه از این سعادت برخوردار باشیم و بتوانیم رضایت خاطر شما را به خوبی تامین نماییم انشالله.
در خصوص سوالی که مطرح فرمودید، پاسخ شما از طریق مجازی ارسال شد، چنانچه نیاز به اطلاعات تکمیلی داشتید، در همان صفحه مطرح بفرمایید تا پاسخ لازم ارائه گردد.
موفق و پیروز باشید