کرکره برقی
چکیده مطلب

کرکره برقی یکی از انواع درب اتوماتیک است، کرکره برقی بحث مفصلی دارد و باید مواد اولیه تشکیل دهنده آن شامل انواع تیغه، ریل و موتور بگوییم و یا اینکه کدام مدل ها در چه جاهایی کاربرد دارد و یا اینکه کدام کرکره برقی برای ما مناسب تر است و همینطور در مورد عوامل موثر در قیمت آن و یا اینکه چطور مطمئن بشویم که کرکره برقی مناسبی را خریداری کرده ایم را بدانیم.
در رابطه با همه‌ی این موارد در ادامه صحبت خواهیم کرد.

کرکره برقی چیست؟

کرکره برقی یک از انواع درب اتوماتیک می‌باشد و وقتی قرار است در مورد آن صحبت کنیم، باید بدانیم که این بحث نسبتا مفصل است و نیاز به توضیحات زیادی دارد. مثلا باید در مورد مواد تشکیل دهنده شامل انواع تیغه، ریل و موتور بگوییم و یا اینکه کدام مدل ها چه جاهایی کاربرد دارد و یا اینکه کدام کرکره برقی برای ما مناسب تر است و همینطور در مورد قیمت ها و خلاصه کلی مطلب واسه گفتن داریم، ولی سعی می کنیم این مطالب را در قالب موارد زیر جمع بندی و خلاصه کنیم، این موارد عبارتند از:

  1. نوع تیغه ها
  2. نوع موتور
  3. نکات مهم

نوع تیغه کرکره برقی

همانطور که تا به حال در جاهای مختلف مشاهده کرده اید، کرکره برقی انواع مختلفی دارد که این تنوع مدل از جنس تیغه ها و ساختار اصلی کرکره برقی نشأت می گیرد. با این اوصاف برای آشنایی بهتر شما، انواع تیغه ها را با هم بررسی می کنیم:

  1. آلومینیومی
  2. گالوانیزه (فوم دار – فولادی)
  3. پلی کربنات
  4. لوله فولادی
  5. پی وی سی (PVC)

1- تیغه آلومینیومی

تیغه آلومینیومی کرکره برقی

 

پرکاربردترین نوع تیغه در کرکره برقی، تیغه آلومینیومی به حساب میاد که در حالت عادی از تیغه های با عرض 4 سانتیمتر  برای دهانه های کوچک و یا پشت پنجره ای شروع میشود تا عرض 10 سانتیمتر که برای دهانه های با عرض نسبتا بزرگ استفاده میشود. البته منظور از عرض نسبتا بزرگ حداکثر تا 6 مترطول است و بیشتر از این عرض، از تیغه های صنعتی که از 15 سانتیمتر تا 30 سانتیمتر را شامل میشود، استفاده می کنیم.

این تیغه ها از شمش (بیلت) آلومینیوم به روش اکسترود تولید میشوند. این شمش ها دو نوع هستند:

  1. شمش بازیافتی
  2. شمش فابریک

 

شمش فابریک: یعنی شمشی که از ذوب ماده اولیه خالص و مرغوب آلومینیوم تولید شده و طی فرآیند مهندسی مواد به صورت استاندارد آلیاژ میشود.

تیغه ای که با استفاده از شمش فابریک تولید میشود، از سختی استاندارد و بسیار خوبی برخوردار است و علاوه بر طول عمر بالایی که در برابر عوامل طبیعی و فرسایشی دارد، در مقابل برش، فشارها و ضربه های نامتعارف، بسیار محکم بوده و به اصطلاح استخوان دار است و با هر ضربه ای دچار خوردگی، شکستگی و یا حتی فروپاشی نمیشود و برشکاری آنها هم با هر وسیله ای و به خوبی امکان پذیر نیست.

 

شمش آلومینیوم فابریک برای کرکره برقی

 

شمش بازیافتی: یعنی شمشی که محصول بازیافت است و از ذوب قطعات آلومینیوم ضایعات که هر کدام دارای سختی های مختلف هستند تولید شده و از آلیاژ مرغوب و استانداردی برخوردار نیست.

در نقطه مقابل، تیغه هایی که از شمش ضایعات تولید میشوند، چون حاصل ترکیب قطعات مختلف آلومینیومی با سختی های مختلف هستند، از آلیاژ استانداردی برخوردار نیست و در مقابل ضربه و فشار و برشکاری مقاومت بالایی ندارند. هر چند که تلاش میشود با ایجاد ضخامت بیشتر در تیغه ها، مقاومت آنها را بالا ببرند ولی باز هم نتیجه دلخواه در این تیغه ها به دست نمی آید.

 

شمش آلومینیوم ضایعاتی کرکره برقی

تشخیص تیغه فابریک و بازیافتی کرکره برقی

معمولا برندهای صاحب نام و معتبر در ساخت تیغه ها، از بیلت یا شمش فابریک استفاده می کنند و در نقطه مقابل، تیغه های زیادی هستند که با نام های مختلف و بعضا کمی شبیه نام های معتبر عرضه میشوند که از شمش غیرفابریک یا ضایعات در تولید آنها استفاده میشود.

تشخیص اینکه چه تیغه ای فابریک است و یا کدام یک بازیافتی، یک کار کاملا تخصصی است و هر کسی قادر به انجامش نیست و ساده ترین راه برای یک خرید مطمئن، تهیه کالا و خدمات از یک مرکز باسابقه، صاحب نام و معتبر است ولی برای اطمینان بیشتر، ما چند راهکار ساده را به شما میگوییم تا با انجامش تا حدودی متوجه کیفیت تیغه آلومینیومی بشوید.

ولی می توانید برای تشخیص تیغه آلومینیومی فابریک از تیغه بازیافتی این چند کار را انجام بدهید:

تست رنگ اصلی آلومینیوم: برای اینکار به مغز تیغه به دقت نگاه کنید و مقایسه کنید آیا رنگ سطح تیغه با مغز تیغه یکی هست یا نه. پس فقط به قسمت های برش خورده نباید اکتفا کنید، بنابراین یک نمونه از تیغه که حتما همان برند باشد را بر میدارید و با یک جسم برّنده، رنگ روی تیغه را به آرامی می تراشید، و رنگ مغز تیغه را با سطح تیغه مقایسه می کنید؛ همانطور که می دانید رنگ آلومینیوم معمولی سفید-نقره ای و یکنواخت است، پس اگر تفاوت رنگ زیاد باشد و رنگ مغز تیغه، تیره تر باشد، میشود نتیجه گرفت که تیغه از آلومینیوم بازیافتی تولید شده است.

تست مسطح و صیقلی بودن: تیغه را طوری در دستتان بگیرید که از یک سر بتوانید تمام سطح تیغه را به صورت اریب و از بغل ببینید، اگر تیغه از شمش فابریک تولید شده باشد، باید سطحش صاف و بدون برجستگی و نقاط برآمده باشد و نباید روی آن کوچکترین خطوط نازک موازی دیده شود، بنابراین هم نگاه کنید و هم به آرامی روی آن دست بکشید، قطعا باید سطحش صاف و مسطح باشد و شما با دست این صافی را حس کنید. اگر اینطور نبود و شما خطوطی را زیر پوست دستتان حس کردید، میشود به فابریک بودن تیغه مشکوک بود.

تست قدرت و مقاومت تیغه: برای اینکار، کافیست دستتان را دو طرف تیغه قرار بدهید و آن قسمتی که پل مقاومتی ندارد و یا بین دو پل مقاومت تیغه را با دست با یک نیروی متوسط به داخل فشار بدهید و همینطور به طرف بیرون خم کنید، اگر با این مقدار نیرو، تیغه دچار فرورفتگی و یا خم شدگی شد، پس میشود گفت که مقاومتش استاندارد نیست و احتمالا از آلومینیوم مرغوب و باکیفیت تولید نشده است.

تست وزن تیغه در مقیاس استاندارد: برای محاسبه وزن کل درب کرکره برقی، مقیاس یک مترمربع را باید در نظر بگیریم تا وزن کل بدست بیاید. پس مبنای تست ما، وزن هر مترمربع تیغه است. حدود وزن استاندارد برای هر کدام از تیغه ها مطابق جدول زیر مقایسه میشود:

نوع تیغه محدوده وزن استاندارد در هر مترمربع
4 سانتیمتری بین 2 تا 3 کیلوگرم
6 سانتیمتری بین 3 تا 4/5 کیلوگرم
8 سانتیمتری بین 4/5 تا 6/5 کیلوگرم
10 سانتیمتری بین 7/5 تا 10 کیلوگرم

بنابراین یک برش از تیغه مورد نظر را وزن می کنیم و با در نظر گرفتن عرض استاندارد تیغه و طول همان تکّه، با این فرمول ساده X=(b/a) می توانیم به نتیجه برسیم که این نوع تیغه در هر مترمربع چقدر وزن دارد:

X= وزن تیغه در هر مترمربع

a= مساحت تیغه برش خورده (به مترمربع)

b= وزن تیغه برش خورده (به کیلوگرم)

مثال: یک تکّه تیغه 8 سانتی که به طول 14 سانتیمتر برش خورده را در نظر بگیریم، برای بدست آوردن وزن یک مترمربع از این تیغه، کافیست مراحل زیر را انجام بدهیم و در نهایت متغیرها را داخل فرمول بگذاریم:

گام 1: محاسبه مساحت تیغه برش خورده:

a= 14×8=112 cm2 ⬅️ عدد به دست آمده را به مترمربع تبدیل می کنیم؛ یعنی  ⬅️  a=112 ÷ 10000  ⬅️  در نتیجه  a = 0.0112 m2

گام 2:  محاسبه وزن تیغه برش خورده:

b=تیغه برش خورده را وزن می کنیم و عدد بدست آمده را بر 1000 تقسیم می کنیم ⬅️ مثلا اگر وزن تیغه برش خورده 40 گرم باشد ⬅️ در نتیجه b=40÷1000=0.04

نتایج به دست آمده را داخل فرمول X=b/a می گذاریم ⬅️  X=3.570 kg  ⬅️  X=0.04 ÷ 0.0112

وزن هر مترمربع تیغه نمونه (X) مطابق مثال بالا ، 3/570 کیلوگرم است و اگر عدد بدست آمده را با داده های جدول بالا مقایسه کنیم، متوجه میشویم که این تیغه از وزن استاندارد برخوردار نیست و در نتیجه تا حدودی میشود نتیجه گرفت که تیغه مناسبی به حساب نمی آید.

2. تیغه گالوانیزه

تیغه گالوانیزه فوم دار و فولادی کرکره برقی

همانطور که از اسمش پیداست، این تیغه کرکره برقی از جنس ورق آهن گالوانیزه است که برای تولید نوع فوم دار از ورق های با ضخامت های مختلف 0.5 ، 0.4  و 0.3 میلیمتر و برای نوع فولادی از ورق های با ضخامت 1 میلیمتر استفاده میشود. برای شکل دهی و فرم دادن به ورق های برش خورده گالوانیزه و تبدیل آنها به تیغه، از دستگاه رول فرمینگ استفاده میشود. دستگاه رول فرمینگ که یک خط کامل فرم دهی ورق محسوب میشود، از ابتدا ورق خام را به صورت رول برش خورده و سایز شده، دریافت می کند و طی یک فرآیند مستمر و بی وقفه، ورق خام را به تیغه فرم داده شده تبدیل می کند.

در ادامه فرآیند تولید این محصول، برای اینکه تیغه بتواند حالت خودش را به خوبی حفظ کند، بین فضای خالی دو لایه ورق، فوم پلی یورتان تزریق میشود. این فومِ حرارتی خواص جالبی دارد، از جمله اینکه یک عایق بسیار خوب برای صوت، حرارت و رطوبت محسوب میشود و کاملا خاصیت ضد حریق و همینطور مقاومت سایشی و مکانیکی دارد و از پیوند مولکولی و چسبندگی بالایی برخوردار است، ضمن اینکه به لحاظ محیط زیستی هم هیچ آلودگی ندارد. تزریق این فوم باعث میشود که تیغه ضمن داشتن استحکام بالا، عایق خیلی خوبی هم برای  انتقال حرارت و صدا باشد.

می دانید چرا برای تولید این تیغه ها از ورق گالوانیزه استفاده میشود؟؟

چون ورق های گالوانیزه در مقابل رطوبت مقاوم هستند و به عبارتی زنگ نزن محسوب میشوند.

تیغه گالونیزه چه فوم دار و چه فولادی، نسبت به تیغه آلومینیومی، هم قیمت شان پایین تر است، هم وزنشان سبک تر است، هم کم صداتر و روان تر کار میکنند و هم نمونه فولادی آنها ضد سرقت است، پس اگر الزامی به استفاده از تیغه آلومینیومی ندارید، گزینه بسیار فوق العاده ای است

3. تیغه پلی کربنات

یکی دیگر از انواع کرکره برقی مدل پلی کربنات یا کرکره شفاف است که اجزاء آن مثل یک پازل به همدیگر متصل می شوند. این مدل کرکره برقی عموما جاهایی که یا از نظر زیبایی و یا از نظر امنیتی، لازم است که داخل آنها در معرض رویت باشد، کاربرد دارد؛ مثل صرافی ها و بانک ها که به لحاظ امنیتی رویت داخل آنها به خصوص شب ها ضروری و پر اهمیت است.
این تیغه های نانوکامپوزیت با اینکه نور را از خودشان عبور میدهند، ولی چون خاصیت ضد اشعه ماوراء بنفش دارند، بنابراین محافظ بسیار خوبی در برابر اشعه UV به حساب می آیند، ضمن اینکه در مقایسه با انواع مدل های کرکره برقی، ضریب ایمنی نسبتا بالایی هم در برابر سرقت دارند.
جنس این تیغه ها از مواد پلی کربنات است و از مقاوم ترین پلیمرها ساخته شده و مقاومت و ضربه پذیری خیلی بالایی دارد تا جایی که به آن اصطلاحا فولاد پلاستیکی هم میگویند چون به حدّی سخت و مقاوم است که حتی با ضربات سهمگین چکش و پتک هم قابل شکستن نیست. ولی برای استحکام بیشتر این تیغه ها، بین فواصل آنها از لوله های آلومینیوم یا  استیل استفاده می شود، که مثل یک کلاف پیوسته، تیغه ها را به یکدیگر یگه متصل می کند.

 

مزایای تیغه پلی کربنات کرکره برقی

  1. این تیغه ها نسوز هستند و قدرت تحمل حرارت تا 700درجه سانتیگراد را دارند.
  2. مقاومت شان در برابر ضربات شدید و محکم پتک، چکش و … خیلی زیاد است.
  3. امکان دیده شدن محیط داخل را برای فروشگاه ها، بانک ها و اماکن ویژه فراهم می کند.
  4. در مقابل نفوذ گلوله مقاومت دارد ( البته تیغه های استاندارد مورد تایید پلیس پیشگیری)
  5. به اندازه  شیشه معمولی شفافیت دارد و نور را هم از خودش عبور میدهد.
  6. آنتی یووی است و در مقابل اشعه ماوراء بنفش مقاوم هست.
  7. حدود 300 برابر بیشتر از شیشه معمولی قدرت و مقاومت دارد.
  8. ضد زنگ زدگی و بهترین گزینه برای مناطقی محسوب میشود که رطوبت بالایی دارند.

 

تشخیص کیفیت تیغه پلی کربنات

برای این که کیفیت تیغه کرکره برقی را بررسی کنید و از پلی کربنات بودنش مطمئن بشوید و اینکه یک وقت تیغه پلاستیکی قطور را به جای تیغه پلی کربنات به شما قالب نکنند، می توانید چند آزمایش ساده انجام بدهید:

  1. نمونه ای از تیغه مورد نظر را حتما از فروشنده بگیرید (حتما دو عدد باشد، بعداً میگوییم چرا) : مطمئن بشوید که در زمان تولید و اجرا هم حتما از همان تیغه استفاده میشود.
  2. تیغه را در یک قسمت کنج و زاویه قرار بدهید و موقعیت آن را محکم کنید و به وسیله چکش و یا پُتک یک ضربه محکم به آن بزنید؛ نباید بشکند.
  3. با یک شیء تیز مثل چاقو، روی تیغه را به آرامی خط خطی کنید؛ نباید اثری روی تیغه به جا بماند.
  4. یک وسیله مثل دوسو (پیچ گوشتی) روی مرکز تیغه قرار بدهید و با چکش محکم به آن ضربه وارد کنید؛ نباید سوراخ بشود و یا تَرَک بردارد.
  5. با استفاده از یک عدسی، نور خورشید را متمرکز کنید روی یک نقطه و بگذارید 30 تا 60 ثانیه نور متمرکز بشود؛ نباید در محل آن نقطه و اطرافش هیچ اثری روی تیغه به جا بماند.
  6. وقتی همه آزمایش هایی که گفتیم را انجام دادید و نتیجه مثبتی گرفتید، در آخرین مرحله با رعایت اصول ایمنی، یک آتش “معمولی” فراهم کنید و تیغه را روی آن بگذارید؛ اصلا نباید آتش بگیرد و نباید به راحتی و به سرعت ذوب شود.

نکته: حالا چرا گفتیم از نمونه تیغه دو تا بگیرید؛ چون یکی را امتحان کنید و دیگری را به عنوان نمونه نهایی مبنای رَد و یا قبول کار قرار بدهید و بر اساس آن نتیجه را به فروشنده اطلاع بدهید.

 

این را هم یادمان باشد، اگر محیطی که قصد دارید کرکره برقی نصب کنید، هوای مرطوب و شرجی دارد، کرکره پلی کربنات بهترین گزینه است، البته به شرطی که حتما و حتما از لوله اتصال “استیل مرغوب 304 نگیر و با ضخامت مناسب” ر کلاف بندی آن استفاده شود. (آلومینیوم نباشه هااااا)

تیغه های پلی کربنات به صورت شفاف و در رنگ های مختلف تولید میشوند. نوع بی رنگش بیشترین شفافیت را دارد و اگر لازم باشد میشود با انجام سندبلاست و یا بکار بردن یک سری مواد خاص، تیغه ها را از حالت شفاف به مات تبدیل کرد.

در محل هایی که عرض دهانه کوچک است، تا 3.5 متر عرض را می شود از تیغه شفاف با کلاف لوله و یا زوار آلومینیومی استفاده کرد ولی در دهانه های بزرگ و صنعتی و محل هایی که از لحاظ امنیتی شرایط ویژه ای دارند، بهتر است از تیغه های پلی کربنات با کلاف لوله استیل استفاده شود.
ضخامت تیغه پلی کربنات شفاف از 2 میلیمتر تا 5 میلیمتر است که در بالاترین سطح ضخامتِ تیغه، وزن کرکره در هر متر مربع حداکثر 12 کیلوگرم است.
این تیغه ها رنگ بندی های متنوعی هم دارد و طیف آن در رنگ های دودی، مسی، برنزی، آبی و یاقوتی و در رنگ های اکلیلی تولید میشود.

4. تیغه لوله فولادی

تیغه کرکره برقی عربی

یکی دیگر از انواع کرکره برقی، مدل عربی یا اصطلاحا رول گیتر است که به جای تیغه های معمولی، از نوعی تیغه که به وسیله میل ترانس (میلگرد نمره 8 یا 12) سخت کاری شده و با لوله استیل 10 یا 16 روکش شده، ساخته میشود.

5. تیغه پی وی سی (PVC)

کرکره برقی سریع السیر فست رول

یکی دیگر از انواع مدل های کرکره برقی، کرکره برقی فست رول یا PVC است که همانطور که از نامش پیداست، در تولیدش از نوعی پارچه از جنس پی وی سی استفاده می شود. این پارچه از مواد اولیه خاصی تولید شده که دوام زیادی دارد و مقاومت فوق العاده ای در برابر عوامل محیطی طبیعی و غیر طبیعی دارد. برای آشنایی بیشتر توجه شما را به سطح مقاومت این پارچه جلب می کنیم:

  • مقاوم در برابر کشیدگی ناشی از فشار باد
  • مقاوم در برابر پارگی ناشی از ضربه
  • مقاوم در برابر نفوذ آب (ضد آب)
  • مقاوم در برابر شعله مستقیم
  • مقاوم در برابر پوسیدگی
  • مقاوم در برابر سرما

متریال پایه این پارچه 100% پلی استر است و از بافت پی وی سی برزنت، کتان و ترکیبش با روکش اکریلیک تولید شده و علاوه بر انعطاف پذیری بالا، خاصیت خود تمیز شوندگی هم دارد. عرض استاندارد این پارچه یا به عبارتی تیغه پی وی سی، از 100 سانتیمتر تا 320 سانتیمتر است و ضخامت استانداردش 0.82 میلیمتر.

تنوع رنگ این تیغه پارچه ای بد نیست و در رنگ های طوسی، زرد، قرمز، آبی، سبز، نارنجی و … تولید و اجرا میشود ولی با توجه به محل بکارگیری آن، پر کاربردترین رنگ ها زرد، آبی و قرمز است. مثلا جاهایی که تردد به آنجا نیاز به هماهنگی دارد، پرده قرمز استفاده میشود و یا اماکنی که لوازم و مواد شیمیایی و سموم نگهداری میشود از رنگ نارنجی و … ولی در نهایت مهمترین عامل تعیین کننده رنگ تیغه پارچه ای، معماری و رنگ محیط و سلیقه مشتری است و تمام.

چطور متوجه اصل و با کیفیت بودن پارچه کرکره برقی بشویم؟

یادتان باشد، این پارچه نمونه های مشابه و بی کیفیت زیاد دارد، ضمن اینکه باید حتما دو رو تولید و اجرا بشود، پس صرفا به قیمت اکتفا نکنید و از اصلی بودن پارچه مطمئن شوید. برای اینکه بتوانید تا حدودی کیفیت پارچه را محک بزنید، چند راهکار به شما میگوییم که امیدواریم برایتان مفید باشد:

  1. یک تکه مستطیل شکل از نمونه پارچه را بردارید و با قدرت از دو طرف بکشید؛ نباید کش بیاید و نباید پاره شود و نه فرم اضلاعش بهم بریزد.
  2. داخل دست مچاله اش کنید و حداقل 1 دقیقه در همان حالت آن را نگه دارید؛ اصلا نباید چروک شود.
  3. با یک شیء تیز و یا چاقو سعی کنید پارچه را از یک طرف به صورت صاف و یا اریب برش بزنید؛ باید خیلی به سختی و دشواری و کُند برش بخورد.
  4. پارچه را در مقابل نور خورشید قرار بدهید و با عدسی روی پارچه یک نقطه از نور را متمرکز کنید و حداقل 1 دقیقه این تابش نور را حفظ کنید؛ در محل نقطه نور نباید لکه سوختگی بیفتد.
  5. پارچه را با آب و مایع ظرفشویی با فشارِ دست زیر آب نسبتا داغ بشورید و روی آن دست بکشید؛ اصلا نباید دچار شل شدگی و افتادگی بشود و یا حس کنید که نازک تر شده.
  6. و در آخرین مرحله، با احتیاط آن را روی شعله مستقیم قرار بدهید؛ اصلا نباید آتیش بگیرد و باید به آرامی و به تدریج و به صورت به هم پیوسته مچاله بشود.

انواع موتورهای کرکره برقی

موتور کرکره برقی یکی از اجزای اصلی آن محسوب میشود که از طریق جریان برق شروع به کار می‌کند و با انتقال نیروی گشتاور، تیغه‌ها را به حرکت در می آورد و باعث باز و بسته شدن کرکره برقی میشود.

آن چیزی که مسلم است اینکه، نحوه کارکرد موتور، بخش عمده ای از کیفیت عملکرد کرکره برقی را تعیین می کند. همین موضوع باعث میشود که انتخاب و خرید موتور کرکره برقی یکی از حساس ترین بخش ها در نصب و اجرای انواع کرکره برقی باشد.

به طور کلی سه نوع موتور کرکره برقی وجود داره:

  1. موتور تیوبلار
  2. موتور ساید
    1.  زنجیری
    2. گیربکسی
  3. موتور سانترال

در ادامه مشخصات و ویژگی های این موتورها را با هم بررسی می کنیم و با نقاط قوت و ضعف آنها بیشتر آشنا میشویم:

 

1. موتور تیوبلار

موتور تیوبلار کرکره برقی

موتورهای تیوبلار استوانه‌‌ی شکل هستند و ساختارشان شبیه به لوله است و فضای بسیار کمی را اشغال می کنند و در واقع در زمان نصب، هیچ جایگاه مستقلی و جدا از چارچوب اصلی کرکره برقی ندارند و داخل شافت اصلی که کرکره برقی دور آن رول میشود قرار می گیرند.

این موتور برای کرکره های برقی سبک و با ابعاد کوچک مناسب است و جاهایی که تردد بالا و تکرار باز و بسته شدن در روز را زیاد ندارد، گزینه خوبی است، چون در کنار کارآیی، قیمت خیلی مناسب تری نسبت به بقیه موتورها دارد.

حداکثر وزن قابل تحمل این نوع موتور تا ۳۰۰ کیلوگرم است و برای طولانی تر شدن عمر موتور، بهتر است برای ارتفاع های 3 متر و کمتر از آن استفاده شود.

این موتور یک خلاص کن دستی دارد که در زمان نبود برق می توانیم با استفاده از آن، کرکره برقی را بالا و یا پایین ببریم.

مزایا و معایب موتور تیوبلار را در جدول زیر با هم بررسی می کنیم:

مزایا معایب
🟢 داخل لوله قرار می گیرد و فضای کمی را اشغال میکند.

🟢 قیمتش نسبت به موتورهای دیگر، ارزان تر و مناسب تر است.

🟢 برای جاهایی که محدودیت فضا دارند، بسیار کاربردی و موثر است.

🟢 از نظر زیبایی و تمیزی کار، جلوه بهتری نسبت به بقیه موتورها دارد.

🟢 می توانیم بدون نگرانی و محدودیت، کرکره را داخل و یا خارج دهانه نصب کنیم.

🔴 وزن کمی را می تواند تحمل کند.

🔴 عمر مفیدش نسبت به بقیه موتورها کمتر است.

🔴 باطری بک آپ برای مواقع قطع اتصال برق ندارد.

🔴 زمان سرویس دهی و خدمات آن طولانی تر و پر زحمت تر است.

🔴 برای دسترسی به موتور برای خدمات و سرویس، کل کرکره باید پیاده شود.

2. موتور ساید

موتور ساید معادل واژه انگلیسی (Side) به معنای جانبی یا کناری است، که همان طور که از نامش پیداست، بیرون از رول کرکره برقی و در قسمت جانبی آن نصب میشود. از این نوع موتور بیشتر در کرکره‌ برقی های سنگین بین 300 تا 1000 کیلوگرم استفاده میشود. معمولا در ورودی هایی که تردد بالایی آنجا در جریان است، از موتور ساید استفاده میشود.

اینکه این موتور سمت چپ یا راست نصب شود، تفاوتی در نحوه عملکرد کرکره برقی ندارد و الزامی هم به نصب در جهت خاصی وجود ندارد و بر اساس موقعیت و متناسب با فضای کرکره، یکی از طرفین قرار می گیرد، ولی چون موتور ساید فضای مستقلی را اشغال میکند، زمانی که ناچار هستیم که آن را بیرون از محیط داخلی نصب کنیم، باید تمهیدات حفاظتی – امنیتی برای پیشگیری از نفوذ بارندگی و سرقت را در نظر بگیریم.

مزایا و معایب موتور ساید را در جدول زیر با هم بررسی می کنیم:

مزایا معایب
🟢 قدرت تحمل وزن بالایی دارد.

🟢 محدودیتی برای تردد زیاد وجود ندارد.

🟢 خدمات و تعمیرات، آسان تر و بهتر قابل انجام است.

🟢 قابل اتصال به باطری بک آپ برای مواقع قطع اتصال برق.

🔴 قیمت بالاتری نسبت به بقیه موتورها دارد.

🔴 فضای مستقلی را خارج از کرکره اشغال می کند.

🔴 اگر چاره اندیشی نکنیم، سرقت موتور امکان پذیر است.

🔴 بعضی مواقع به خاطر کمبود فضا مجبوریم رول را بیرون از دهانه نصب کنیم.

3. موتور سانترال

موتور سانترال کرکره برقی

این موتور بیشتر روی کرکره برقی های قدیمی و مغازه ای نصب میشود و دو نوع 180 کیلوگرم و 280 کیلوگرم دارد. به این موتورها، موتور MC هم گفته میشود.

از این مدل موتور، بیشتر در مواقعی استفاده میشود که قصد داشته باشیم یک درب کرکره ای قدیمی را بدون اینکه بخواهیم ساختارش را تغییر بدهیم، تبدیل به کرکره برقی کنیم.

شیوه نصب و عملکرد این موتور به این شکل است که موتور سانترال را در مرکز شفت نصب می کنیم و فنرهای جانبی که شفت از مرکز آنها عبور کرده را بین موتور و کاسه های طرفین متصل و تنظیم می کنیم و کرکره را همزمان به کاسه های طرفین و کاسه موتور متصل می کنیم.

مزایا و معایب موتور سانترال را در جدول زیر با هم بررسی می کنیم:

مزایا معایب
🟢 قابلیت تحمل وزن بالایی دارد.

🟢 سازگاری با انواع کرکره های قدیمی.

🟢 امکان خلاص شدن در مواقع قطع برق را دارد.

🔴 نصب سخت و زمان بر.

🔴 استهلاک نسبتا بالا و نیاز به تعمیر مکرر.

🔴 خدمات و تعمیرات دشوار و پیاده شدن کامل کرکره در زمان تعمیر.

انتخاب موتور صرف نظر از مشخصات فیزیکی مثل ابعاد، وزن تیغه ها و … به برند آن هم بستگی دارد و مهم است که از چه موتوری و با چه نام تجاری استفاده شود.

موتورهایی که در بازارهای داخلی و خارجی نام آشنا باشند و عملکرد آنها اثبات شده باشد، بهترین گزینه ها هستند.

اینکه چه موتوری با چه نام تجاری برای شما گزینه مناسبی است، بستگی به خیلی چیزها دارد که هر زمان نیاز باشد ما با تمام وجود در خدمتیم تا به شما در این انتخاب کمک کنیم.

نکات مهم در مورد کرکره برقی

نکات مهم دیگری که لازم است بیان شود، شامل سه بخش میشود که عبارتند از:

  1. سایر تجهیزات اصلی و جانبی
  2. الزامات نصب
  3. نگهداری بهینه

 

1. سایر تجهیزات اصلی و جانبی

تجهیزات کرکره برقی

کرکره برقی علاوه بر تیغه و موتور، اجزای دیگری هم دارد که کیفیت آنها هم خیلی مهم است و میتواند در عملکرد درب و میزان رضایتمندی ما در استفاده از این محصول تاثیر گذار باشد.

این تجهیزات شامل:

    • کابل: بهتر است برای سیم کشی از کابل تمام مس 1.5 × 2 استفاده شود.
    • سنسورها: جنس سنسورها برای تشخیص مانع و تاثیر گذاری در عملکرد کرکره برقی خیلی مهم است.
    • لوله (شفت): این لوله برای موتورهای تیوبلار سایز 8 و برای موتورهای ساید سایز 11 هست که بهتر است یک تکّه و بالانس باشد.
    • ریموت: کیفیت ریموت را، هم میشود از ظاهرش و هم از مسافتی که عمل میکند و هم طول عمر خودش و باطری آن تشخیص داد.
    • تگ ها: با نصب این تگ ها به محض اینکه به فاصله مورد نظر نزدیک به درب برسید، بدون نیاز به ریموت یا هر فرمان دیگری، کرکره برقی باز میشود.
    • رسیور: کیفیت این بُرد الکترونیکی خیلی مهم است، چون پل ارتباطی بین موتور، سنسورها، هشدار دهنده ها و ریموت کنترل بوده و مسئولیت سنگینی را بر عهده دارد.
    • نرم افزارهای ارتباطی: نرم افزارها کار ما را برای باز کردن کرکره برقی و نیاز مطلق به ریموت کنترل بر طرف میکند و میشود با یک فرمان از طریق موبایل، کرکره برقی را باز یا بسته کرد.

2. الزامات نصب

نصب کرکره برقی

همانطور که کیفیت مواد اولیه و تجهیزات یک کرکره برقی در کارکرد و طول عمر آن مهم و موثر است، روش نصب و کیفیت انجام این کار هم خیلی مهم و ضروری است و بی توجهی به این موضوع، در صورتی که حتی کیفیت متریال اولیه بالا هم باشد، می تواند در کارکرد نامطلوب درب و خرابی های مکرر و کاهش طول عمر کرکره برقی هم تاثیر گذار باشد.

شاید دیده باشید کرکره برقی هایی که با صداهای ناهنجار باز و بسته میشوند و یا مواردی مثل سقوط و یا خرابی های مکرر و … که یکی از اصلی ترین عوامل بروز این اتفاقات، رعایت نکردن اصول کیفی در زمان نصب آن است.

با این اوصاف اقداماتی که در زمان نصب باید حتما رعایت شود و از نصاب و شرکت سازنده باید مطالبه کنیم را با هم مرور می کنیم:

  1. آهن کشی و شاسی کشی اولیه باید متناسب با ابعاد و وزن کرکره برقی باشد و با ظرافت و دقت کامل انجام شود و از استحکام اتصالات و تحمل وزن مطمئن بشویم.
  2. صفحه پلیت ها که وزن کل کرکره برقی روی آنها قرار دارد، باید کاملا مستحکم و دقیق و نسبت به سطح، تراز نصب شوند.
  3. تیغه ها در قسمت فوقانی باید به صورت درست و دقیق و تراز به شفت اصلی متصل شوند.
  4. اتصالات برقی بایستی به صورت درست و اصولی حتما عایق بندی بشوند.
  5. برای اتصال برقی حتما از کابل 1/5*2 افشان (مس) استفاده شود.
  6. کابل ها حتما به صورت پوشیده از داخل داکت و یا لوله های فولادی و یا خرطومی های توکار انتقال داده شوند.
  7. از محکم بودن پیچ ها، مهره ها و اتصالات مکانیکی، صد در صد مطمئن شوید.
  8. مواردی که از موتور ساید استفاده شده، حتما از کاور مخصوص مجهز به قفل برای پوشاندن موتور و خلاص کن استفاده گردد.
  9. رسیور یا مرکز فرمان کرکره برقی، باید در مکانی دور از دسترس و مشاهده دیگران نصب شود و حتی المقدور در فضای تعبیه شده و مجهز به قفل قرار بگیرد.
  10. دورتادور سنسورهای مادون طرفین، بعد از نصب و تست، حتما با استفاده از چسب آکواریوم عایق بندی شود.
  11. در صورت استفاده از UPS ، باید در قسمت داخلی و در ارتفاع مناسب و دور از دسترس دیگران قرار بگیرد.
  12. برق سیستم باید از مبدا به صورت مستقل و غیر اشتراکی با استفاده از فیوز مجزا اختصاص داده شود.
  13. از سلامت و کارکرد صحیح UPS  (برق اضطراری) اطمینان حاصل شود.
  14. حتما یکبار به صورت دستی و با استفاده از خلاص کن (زنجیری یا آچاری) کرکره برقی را بالا و پایین کنید و از صحت کارکرد خلاص کن مطمئن شوید.

در صورتی که موارد بالا در زمان نصب کرکره برقی مورد توجه و اجرای تیم فنی نصب قرار بگیرد و شما هم دقت لازم و نظارت کافی را در زمان نصب و تحویل کار داشته باشید، مطمئن باشید که عملیات نصب به خوبی و با کیفیت بالا انجام شده و نتیجه دلخواه به دست آمده انشالله.

3. نگهداری بهینه

تعمیر کرکره برقی

کرکره برقی مثل هر وسیله دیگری به مراقبت و نگهداری نیاز دارد و صد البته که این نگهداری برای جلوگیری از خراب شدن ناگهانی و افزایش طول عمر آن انجام میشود. پس بهتر است این اقدام را به صورت ماهیانه در برنامه های خود قرار دهید.

برای اینکه بتوانید خودتان اقدامات لازم و پیشگیرانه را برای حفظ و مراقبت از کرکره برقی انجام دهید، چند اقدام مهم را با هم مرور می کنیم:

  1. اگر کرکره برقی را تازه خریداری کرده اید، برچسب های روی تیغه ها را حتما جدا کنید و نگذارید ری تیغه بماند، چون این لیبل ها به تدریج با سرد و گرم شدن تیغه ها، به راحتی قابل جدا کردن نیستند و علاوه بر اینکه ظاهر کرکره برقی را زشت و بد ترکیب می کنند، به تدریج باعث خوردگی تیغه ها هم میشوند.
  2. اگر صدای ناهنجاری موقع باز و بسته شدن کرکره برقی می شنوید، موقع باز و بسته شدن، هم از داخل و هم از بیرون به دقت به حرکت تیغه ها نگاه کنید و هر لحظه ای که صدای نامتعارفی شنیدید، حرکت کرکره را قطع کنید و در همان ناحیه با دقت مسیر حرکت تیغه ها به داخل ریل را بررسی کنید.
  3. از سمت داخل و بیرون به سطح تیغه ها به دقت نگاه کنید و اگر آثاری مثل خراشیدگی و بریدگی می بینید حتما این موضوع را با بخش فنی شرکت در میان بگذارید.
  4. تیغه ها قابل شستشو هستند، پس با خیال راحت می توانید آنها را بشویید، ولی حواستان باشد آب داخل موتور و تجهیزات برقی کرکره نرود.
  5. اگر کرکره برقی در زمان بسته شدن در قسمت انتهایی و روی زمین کج قرار میگیرد، داخل ریل و لاستیک تیغه را بررسی کنید که آشغال داخل آن نباشد، چون وجود آشغال در ناحیه لاستیک انتهایی، باعث میشود که لاستیک حالت ارتجاعی نداشته باشد و به صورت یکنواخت روی زمین قرار نگیرد و در قسمت ریل هم اگر آشغال وجود داشته باشد، مانع حرکت تیغه از یک یا دو طرف و تماس آن با سطح زمین میشود.
  6. ریموت ها را در جایی با دمای مناسب نگهدارید و از قرار دادن آنها در برابر نور مستقیم خورشید و یا سرمای شدید خودداری کنید.
  7. اگر رسیور یا همان مرکز فرمان کرکره برقی، در برابر تابش مستقیم نور خورشید و یا بارندگی قرار دارد، بهتر است که اطراف آن را با حفاظ مناسب عایق  بندی کنید تا مانع از آسیب دیدگی آن شود.
  8. سنسورهای طرفین کرکره برقی را با استفاده از چسب آکواریوم عایق بندی کنید تا مانع از ورود آب به داخل آنها شود.
  9. تیغه ها از طرفین با استفاده از یک قطعه پلاستیکی به نام “کپس” به هم پیوسته می شوند و این کپس ها مانع از حرکت افقی تیغه ها میشوند، چون اگر تیغه ها علاوه بر حرکت عمودی، حرکت افقی هم داشته باشند، در زمان حرکت به ریل گیر میکنند و در نتیجه دچار پارگی و از هم در رفتگی میشوند، بنابراین تیغه ها را در لحظه پایین آمدن از ناحیه ورود به ریل، از دو طرف به دقت بررسی کنید و از سلامت کپس ها مطمئن شوید.
  10. کرکره های قدیمی به طور مکرر نیاز به روغن کاری در قسمت ریل های حرکتی داشتند و این روغن کاری باعث حرکت روان تر کرکره میشد، ولی کرکره برقی های نسل جدید، نیاز به روغن کاری در قسمت ریل اصلا ندارند و در نتیجه انجام این کار نه تنها باعث روان تر شدن کرکره برقی نمیشود، بلکه باعث کثیف شدن و بدنمایی کرکره هم میشود. بنابراین روغن کاری فقط باید در قسمت میکروسوئیچ موتور، غلطک های نگهدارنده، فولی موتور و در نهایت بلبرینگ انجام شود و اگر دسترسی به این نواحی دارید و اطلاعات فنی مناسبی هم دارید، می توانید از روغن های روانکار مناسب برای این کار استفاده کنید.

نکته: بهتر است از گریس برای این کار استفاده نکنید، چون بخش های الکترومکانیکی کرکره برقی با هوای آزاد در تماس مستقیم است و گریس باعث جذب گرد و غبار و آلودگی ها در این نواحی میشود و در نتیجه روانکار خوبی برای این کار محسوب نمیشود.

قیمت کرکره برقی

قیمت گذاری کرکره برقی به عوامل مختلفی مثل عرض و ارتفاع دهانه، نوع تیغه، نوع و قدرت موتور، کیفیت و کمیّت تجهیزات جانبی به کار رفته در آن دارد. اطمینان داشته باشید که ما متناسب با محل مورد نظر شما، مناسب ترین کیفیت و مقرون به صرفه ترین قیمت را برایتان محاسبه خواهیم کرد.

خرید کرکره برقی از آریانسب

شما می توانید از طریق تماس با کارشناسان ما، تقاضای بازدید فنی رایگان را داشته باشید و یا اینکه ابعاد دقیق و یا حتی حدودی محل مورد نظر را اعلام کنید و در ادامه همکاران ما متناسب با مشخصات محل و دریافت نقطه نظرات ارزشمند شما، نسبت به محاسبه قیمت و تنظیم قرارداد اقدام خواهند نمود و در نهایت تولید آن آغاز و پس از اتمام فرآیند تولید، در سریع ترین زمان ممکن، در محل شما نصب و راه اندازی می گردد.

در نتیجه …

ما تلاش کردیم تمام آنچه که باید درباره کرکره برقی بدانید را برایتان مفصلا شرح دهیم و روش های تست کیفیت اجزای تشکیل دهنده انواع کرکره برقی را نیز بیان کردیم و در ادامه انواع موتور و سایر اجزاء و تجهیزات جانبی را تشریح نمودیم و به مزایا و معایب آنها پرداختیم.

شما بایستی الزامات و نکات مهمی را در خصوص کرکره در نظر داشته باشید و از تولید کننده و مجری درب آنها را مطالبه کنید. برای دریافت مشاوره رایگان و ثبت سفارش این محصول و دیگر مدل‌های درب اتوماتیک پارکینگ با کارشناسان ما از طریق شماره 40333959- 021 داخلی 102 تماس بگیرید.