چکیده مطلب
شیشه ماده اولیه بسیاری از مصنوعات و سازه های شیشه ای محسوب میشود و کاربرد زیادی در صنعت معماری و دکوراسیون داخلی ساختمانها دارد. با نگاهی به محیط اطراف، میتوان به وضوح نقش شیشه را در جای جای طراحیهای جذاب و زیبای محیط داخلی ساختمانها مشاهده نمود. ما در این مطلب، اطلاعات بیشتری از انواع سازه های شیشه ای را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت، پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
سازه شیشه ای چیست؟
وقتی صحبت از سازه های شیشه ای مطرح میشود، طیف وسیعی از محصولات و مصنوعات مختلف را در حوزه معماری و دکوراسیون داخلی در بر میگیرد که هر یک به تنهایی، زیبایی و جلوه منحصر به فردی را برای فضای داخلی ساختمان ایجاد مینماید.
علاقه معماران و مهندسین معمار به صنعت شیشه به عنوان ابزاری برای تجلی و زیبایی آفرینی در طراحی محیط، موضوعی انکار ناپذیر است و دلیل آن هم این است که شیشه را میتوان در بخشهای مختلف و در طرحها و رنگهای گوناگون و حتی در ترکیب با متریالهای مختلفی همچون، چوب، آهن، استیل و … به کار گرفت و جلوههایی بینظیر و خارق العادهای را در محیط داخلی به وجود آورد.
انواع سازه های شیشه ای
برای آشنایی با انواع سازه های شیشه ای و کاربرد آنها در معماری داخلی میتوان اشکال و حالات گوناگون را تشریح نمود، لیکن پر کاربردترین انواع سازه های شیشه ای را در ادامه در آریانسب مورد بررسی قرار میدهیم.
1. راه پله شیشه ای
از راه پله شیشه ای معمولا در محیطهای لوکس و با طراحی مدرن استفاده میشود و زیبایی وصف ناپذیری را به محیط میبخشد. راه پله شیشه ای بایستی علاوه بر زیبایی و جذابیت، از استحکام مناسب نیز برخوردار باشد و در مقابل عوامل مختلف محیطی مثل گرما، سرما، وزن و … مقاومت مناسب و بالایی داشته باشد.
برای ساخت این سازه شیشه ای معمولا از شیشه 10 میل سوپر کلیر سکوریت شده به صورت حداقل سه لایه لمینت شده استفاده میشود تا هم مقاومت بالایی داشته باشد و هم در صورت ضربه شدید و شکستن، یک لایه آن بشکند و به دلیل استفاده از لمینت، شیشه فرو نپاشد و بتواند موقعیت خود را تا تعویض مجدد آن، حفظ نماید.
2. حمام شیشه ای
حمام شیشهای یا کابین دوش، یکی دیگر از انواع سازه های شیشه ای است که در ساختمانهای لوکس مورد استفاده قرار میگیرد و دور تا دور حمام را به عنوان دیوار حائل میپوشاند. تصویر برخورداری از چنین حمامی، برای هر کسی میتواند جذاب باشد و همین امر باعث ایجاد تقاضای روزافزون برای این محصول شده است.
برای کاهش دید به داخل حمام میتوان از شیشه ساتینا مات و یا طرحهای متنوع شیشه سندبلاست شده روی شیشههای شفاف استفاده نمود.
3. سقف شیشه ای
سقف های شیشه ای عموما به منظور ایجاد پوشش در مقابل آلودگیهای صوتی و همچنین باد و ذرات معلق محیط استفاده میگردد و در عین حال مانع عبور نور نیز نمیشود و فرصت بهرهمندی از نور طبیعی را نیز فراهم مینماید. برای سقفهای یکپارچه معمولا از شیشه لمینت استفاده میشود تا در صورت شکستن فرو نریزد و استحکام آن حفظ شود.
همچنین استفاده از شیشههای رنگی و سندبلاست در زیبایی بخشی هر چه بهتر در سقف میتواند کارساز و موثر باشد.
4. کف شیشه ای
یکی از زیباترین جلوههای سازه شیشه ای را میتوان در زمانی که در قسمت کف ساختمان اجرا میشود مشاهده نمود. در قسمت زیرین شیشه، میتوان ارتباط بصری طبقات را به بهترین شکل فراهم نمود و در برخی جاها از قسمت زیر آن به عنوان آکواریوم نیز استفاده نمود. نورپردازی در این قسمت میتواند زیبایی وصفناپذیری را برای دیگران به تصویر بکشد.
در کف شیشه ای از شیشه لمینت ضخیم و تقویت شده استفاده میشود تا هم تحمل وزن بالایی داشته باشد و هم در مقابل ضربه و تنش مقاوم باشد.
5. آسانسور شیشه ای
آسانسور دارای یک اتاقک یا کابین است که در برخی اماکن، این کابینها و درب ورودی آنها از شیشه ساخته میشود و نمای داخل آسانسور را در معرض دید سایرین قرار میدهد. استفاده از آسانسور شیشه ای جذابیت بصری بسیار زیادی دارد و عموما در اماکن تجاری مورد استفاده قرار میگیرد.
در تولید شیشه آسانسور، برای افزایش ایمنی و تقویت آن، از شیشه لمینت استفاده میشود.
6. آکواریوم شیشه ای
آکواریوم های شیشه ای در واقع پل ارتباطی بین طبیعت حیات وحش با محیط پیرامون ما هستند. بدون استفاده از آکواریوم، امکان لذت بردن از حضور و دیدن ماهیان در محیط زندگی انسان وجود ندارد. با استفاده از آکواریوم شیشه ای، انواع ماهیان و آبزیان را میتوان وارد محیط زندگی نمود و از زیبایی بینظیر آن بهره گرفت.
آکواریوم ها سایزها، ابعاد، اشکال و ظرفیتهای متنوعی دارد که بسته به سلیقه طراحان و معماران داخلی قابل تولید و ساخت میباشد. در ساخت آکواریوم معمولا از شیشه سوپر کلیر استفاده میشود، چون هم قیمت مناسبی دارد و هم شفافیت مطلوب و در آکواریوم با ظرفیت بالا، از شیشه سوپر کلیر لمینت شده، به منظور تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از شکست و فروپاشی آن استفاده میشود.
شیشههای کاربردی در سازه های شیشه ای
در ساخت انواع سازه های شیشه ای از گونههای متنوعی از شیشه میتوان استفاده نمود که بسته به نوع سازه و اهمیت آن و بودجهای که برای آن وجود دارد، از هر یک از شیشههای ذیل در ضخامتهای 8 تا 12 میل در شیشههای تک لایه و از 17 تا 43 میل در شیشههای لمینت میتوان استفاده کرد:
- شیشه فلوت
- شیشه سوپر کلیر
- شیشه وین وایت
- شیشه کریستال
- شیشه دودی
- شیشه برنزی
- شیشه رنگی
- شیشه لاکوبل
- شیشه مات ساتینا
- شیشه سندبلاست
سفارش سازه های شیشه ای
برای سفارش و ساخت هر یک از سازه های شیشه ای، کافیست محصول مورد درخواست خود را از طریق تلفنهای ذیل سایت و یا ارسال پیام از طریق پیام رسان واتساپ، تلگرام و یا روبیکا با همکاران ما در میان بگذارید. در ادامه همکاران ما نقطه نظرات شما را در خصوص کالای مورد نظر دریافت میکنند و پیشنهادات و نظرات کارشناسی را در این خصوص با شما مطرح میکنند و در نهایت بر حسب نظر شما، محاسبه فنی و قیمتی انجام میشود و به اطلاع شما میرسد و پس از آن در صورت تایید شما، نسبت به تولید سازه شیشه ای مورد نظر اقدام خواهد شد.