نصب درب اتوماتیک
چکیده مطلب

بعد از تولید درب اتوماتیک، نوبت نصب و راه اندازی آن و ایجاد ارتباط نظام مند بین اجزای مکانیکی، الکترومکانیکی، الکتریکی و الکترونیکی آن می شود و اهمیت این بخش در این است که اگر فرآیند نصب به خوبی و مطابق با اصول استاندارد و صحیح انجام نشود، کارکرد صحیح درب و همچنین طول عمر مفید اجزای آن تحت تاثیر قرار می گیرد. در ادامه این مطلب به کلیات و نکات مهم در این خصوص می پردازیم. پس تا انتها همراه ما باشید.

نصب درب اتوماتیک

بعد از تولید و مونتاژ درب اتوماتیک، نصب و راه اندازی آن را می توان مهمترین بخش از فرآیند اجرای کار در نظر گرفت. نصب اصولی درب اتوماتیک و توجه به نکات مهم و بکار بردن شیوه های مبتنی بر استاندارد فنی، تاثیر مستقیم در کارکرد طولانی مدت درب و نحوه عملکرد و بازدهی آن دارد.

بنابراین کسب یک نتیجه موفق در خرید درب اتوماتیک را زمانی می توان احساس نمود که نصب درب اتوماتیک، به درستی و با بهترین شکل و با بهره گیری از تکنیک های صحیح و اصولی انجام شود.

نصب درب اتوماتیک

نصب حرفه ای درب اتوماتیک

حالا که متوجه اهمیت نصب درب اتوماتیک شده ایم، باید بدانیم که انجام این کار نیاز به تخصص و مهارت کافی دارد و هر شخصی که سر رشته ای از امور فنی دارد، نمی تواند بدون داشتن مهارت و تجربه مفید، اقدام به نصب درب اتوماتیک نماید.

مطلب پیشنهادی: درب اتوماتیک مغازه

برای نصب درب اتوماتیک مجموعه ای از مهارت ها در حوزه الکترونیک و مکانیک و همچنین قوای جسمانی مناسب جهت جابجایی اجزای حجیم و سنگین وزن درب مورد نیاز است که این مهارت ها در دو بعد علمی و عملی باید در بالاترین سطح باشد.

نصب درب اتوماتیک

بخش عمده ای از کیفیت بکار رفته در فرآیند نصب درب اتوماتیک به صورت تجربی حاصل می شود و یک تیم نصاب حرفه ای قطعا کوله باری از این تجارب را با خود به همراه خواهد داشت و مطمئنا حس مطلوبی را برای مصرف کننده ایجاد خواهد نمود.

مطلب مرتبط: درب اتوماتیک شیشه ای

پس بهتر است خرید و نصب درب اتوماتیک را در قالب یک پروژه ببینیم و انجام این فرآیند را به مجموعه های معتبر و خوشنام بسپاریم تا خدای نکرده مجبور نباشیم با صرف هزینه های مجدد و گزاف، خسارات وارده را جبران نماییم.

پیش نیازهای نصب درب اتوماتیک

نصب درب اتوماتیک

قبل از نصب و راه اندازی درب اتوماتیک، پنج مرحله به عنوان اقدامات پیش نیاز بایستی انجام شود:

1. مشاوره قبل از خرید:

که دیدگاه مصرف کننده، نیازها، نقطه نظرات و تمایلات وی را شفاف می کند.

2. بازدید و اندازه گیری محل:

مشاهده میدانی از محل و اندازه گیری اولیه برای انجام محاسبات دقیق تر و کارشناسی صحیح الزامی است.

3. انتخاب مناسب ترین درب:

طی ارزیابی به عمل آمده، بهترین و مناسب ترین نوع درب با بیشترین راندمان و کارآیی پیشنهاد می شود.

4. محاسبه بهینه ترین قیمت:

بر اساس اندازه گیری و تعیین الگوی مورد نظر، بهترین و مناسب ترین قیمت در جهت منافع مشتری محاسبه می شود.

5. تولید و مونتاژ اجزای درب:

پس از تایید مشتری و انعقاد قرارداد، درب اتوماتیک مورد نظر بر اساس متریال قید شده در فاکتور، تولید و مونتاژ می شود.

مطلب مرتبط: 10 راهکار برای رفع لرزش درب اتوماتیک شیشه ای

فرآیند نصب درب اتوماتیک

نصب درب اتوماتیک

پس از اتمام اقدامات پیش نیاز، حالا میرسیم به نصب و راه اندازی درب اتوماتیک که مراحل انجام آن، بسته به نوع و مدل درب، در بعضی موارد متفاوت از هم هستند، ولی به طور کلی مراحل عمومی اجرای فرآیند نصب شامل دوازده مرحله زیر است:

 

1. آهن کشی

آهن کشی شامل ساخت سازه اصلی آهنی درب است که اجزای درب روی آن سوار می شود و استحکام و تراز اولیه این سازه، باعث می شود که درب بر روی آن با خیالی آسوده سوار شود و به درستی و با اطمینان حرکت کند. برای اجرای یک سازه آهنی مستحکم، توجه به موارد ذیل توصیه می شود:

  • اگر ارتفاع دهانه استاندارد باشد، (حداکثر 240 سانتیمتر)، سازه آهنی مورد نظر برای این ارتفاع می تواند یک قوطی آهن 80×40 در نظر گرفته شود، که به صورت افقی نصب می شود، به طوری که عرض 4 سانتی آن به سمت پایین قرار بگیرد. البته به شرط آن که بالای قوطی، ادامه دیوار باشد و با سقف حداقل پنج سانتیمتر فاصله داشته باشد. ولی اگر قرار باشد قوطی با سقف مماس باشد، بهتر است از قوطی آهن 100×40 استفاده شود تا فضای کافی برای حرکت کاور به خصوص در زمان نیاز به سرویس و خدمات وجود داشته باشد.
  • اگر ارتفاع دهانه، بیشتر از حد استاندارد باشد، بهتر است به منظور کنترل وزن درب و کاهش فشار ناشی از آن به سیستم، ابعاد درب را در ارتفاع 220 سانتیمتر بسازیم و اضافه تر از آن را در قسمت بالایی درب، کتیبه در نظر بگیریم.

برای انجام یک آهن کشی استاندارد، باید قوطی ها از طرفین مهار شود و جوشکاری اتصالات نیز به صورت دقیق و حرفه ای انجام شود تا بتواند وزن درب را تحمل کند. همچنین تراز بودن قوطی نیز نکته مهمی است که می توان با استفاده از این نکته، کجی و ناهمترازی دیوار و سقف را تا حدود قابل قبولی کنترل نمود.

2. کلاف پاسال U

با استفاده از تراز، حد استاندارد مورد نظر جهت نصب را تعیین می کنیم و سپس پاسال های U شکل که در طرفین درب نصب می شود را بر اساس ارتفاع تا زیر قوطی آهنی سایز کرده و فعلا به صورت موقت در محل قرار می دهیم. در ادامه پاسال U شکل فوقانی درب را با استفاده از پیچ سرمته 3 به قوطی آهن متصل می نماییم.

پاسال های طرفین و فوقانی، لت های ثابت را از بغل و بالا نگه می دارند و همچنین فریم وسط دهنه نیز بین دو لت ثابت، داخل پاسال قرار می گیرد.

پاسال های طرفین درب، پس از تنظیم Over Lab لت های ثابت و متحرک با یکدیگر، در انتهای کار با استفاده از پیچ سرمته و یا توسط چسب سیلیکون به دیوارهای جانبی متصل و مهار می شود.

3. جاگذاری لت های ثابت

هر یک از لت های ثابت را با احتیاط و به صورت زاویه دار بلند کرده و قسمت فوقانی آن را به آرامی و با احتیاط داخل پاسال درب اتوماتیک قرار می دهیم و سپس کم کم لت ثابت را به سمت بالا حرکت داده و آن را به طور کامل داخل پاسال می گذاریم و آن را به صورت کشویی در داخل پاسال به سمت دیوار حرکت می دهیم.

لت های ثابت را تا زمان تنظیم Over Lab آنها با لت های متحرک، فیکس نمی کنیم و تا اینجای کار فقط به صورت موقت نصب شده اند.

4. نصب اپراتور سیستم

برای نصب اپراتور، ابتدا شاسی یا همان ریل را متناسب با عرض دهانه سایز کرده و با استفاده از مته 8 در فواصل 50 سانتیمتری روی ریل، سوراخ ایجاد می کنیم تا برای اتصال آن به قوطی، کارمان راحت تر باشد و با استفاده از پیچ سرمته 8 به سهولت بتوانیم آن را روی قوطی نصب کنیم.

مطلب مرتبط: لوازم درب اتوماتیک

توجه داشته باشید که بهتر است قبل از نصب ریل، ارتفاع لت های متحرک را بررسی کنید و اگر بادخور لازم برای آن در نظر گرفته شده باشد، می توانید قسمت پایین ریل را دقیقا با قسمت پایین قوطی آهن، اصطلاحا همباد نموده و سپس آن را فیکس و محکم نمایید، ولی اگر بادخور کم باشد، می توانید کسری آن را با بالا بردن ریل جبران نمایید.

پس از اطمینان از اتصال محکم و کامل ریل به قوطی آهن، اجزای اپراتور شامل موتور، مرکز فرمان، هرزگرد و استوپر را متناسب با استاندارد فنی آن جاگذاری و متصل می کنیم.

قبل از اتصال ریل به قوطی، بررسی کنید که مهره های اتصال تجهیزات و ادوات اپراتور، داخل ریل به تعداد کافی و حتی بیشتر جاگذاری شده باشد.

5. نصب لت های متحرک

برای اتصال لت های متحرک، ابتدا پایه اتصال هنگر به فریم را با استفاده از خارهای جاسازی شده در داخل فریم فوقانی، به فریم متصل نموده و پیچ اتصال آن را کاملا محکم می کنیم. تعداد خارهای داخل فریم باید 4 عدد باشد و به راحتی داخل فریم حرکت کند. برای هر لت، دو پایه اتصال به هنگر وجود دارد و هر دو عدد خار را به طرفین پایه اتصال محکم می کنیم و سپس لت ها را با استفاده از پایه ها به هنگر متصل کرده و ارتفاع آن را با سطح زمین، با استفاده از پیچ تنظیم ارتفاع، تنظیم می کنیم.

همچنین پیچ نگهدارنده هنگر در داخل ریل را پس از قرار گرفتن هنگرها در روی سطح مقطع ریل، محکم می نماییم.

در ادامه، تسمه را از یک طرف دور فولی موتور و از طرف دیگر، دور هرزگرد قرار می دهیم و سر و ته تسمه را داخل تسمه گیر متصل به هنگر روی یکی از لت های متحرک قرار داده و پیچ آن را سفت می کنیم و سپس درب را در حالت بسته قرار داده و تسمه را در قسمت فوقانی، به تسمه گیر اتصالی به هنگر لت متحرک دیگر متصل می نماییم.

میزان کشیدگی تسمه را می توان با تغییر موقعیت هرزگرد و همچنین با استفاده از پیچ تنظیم هرزگرد، تنظیم نمود. توجه داشته باشید که سفتی بیش از حد تسمه باعث فشار به موتور و دیگر اجزای اپراتور می شود و شل بودن آن نیز می تواند باعث اختلال در حرکت درب شود.

6. نصب کاور پشت و وسط دهنه

کاور پشت را به اندازه عرض دهانه برش داده و سپس آن را از سمت بیرون، روی قوطی آهن سازه درب، قرار داده و با استفاده از پیچ سر مته3 آن را به قوطی متصل می نماییم. این کاور وظیفه ایجاد پوشش روی قوطی و تزئین نمای بیرونی درب را بر عهده دارد. لذا بهتر است اولا پیچ های متصل شده در یک راستا و با رعایت فواصل منظم باشد و دوما با استفاده از گل پیچ های ترجیحا همرنگ کاور پشت، روی پیچ ها را برای ایجاد زیبایی بیشتر پوشیده نمایید.

در ادامه فاصله بین لت های ثابت را اندازه گیری کرده و وسط دهنه را به اندازه آن برش می دهیم و سپس آن را داخل پاسال U که در ابتدا به زیر قوطی آهن متصل کرده بودیم، قرار می دهیم.

توجه داشته باشید که وسط دهنه را در انتهای کار باید با استفاده از پیچ، در طرفین به پاسال متصل و فیکس نمایید.

7. نصب سنسور چشمی و سنسور مادون

برای اتصال سنسور درب اتوماتیک، ابتدا کاور اپراتور را دقیقا منطبق با طول ریل سایز کرده و سپس آن را به طور موقت روی ریل قرار می دهیم. در ادامه نقطه مرکزی کاور را به صورت دقیق علامت گذاری کرده و با استفاده از الگوی برچسبی پایه سنسور، کاور را سوراخ کرده و پایه سنسور داخلی را به آن پیچ می کنیم و سیم سنسور را از محل سوراخ اصلی ایجاد شده وارد اپراتور می نماییم.

سپس برای سنسور بیرونی نیز به همین ترتیب و با استفاده از الگوی برچسبی، نقطه مرکزی آن را تعیین کرده و پایه سنسور را از محل اتصال آن به کاور پشت پیچ می نماییم. توجه داشته باشید که برای عبور سیم اتصال سنسور بیرونی، باید کاور پشت، قوطی آهن و ریل را در یک نقطه مناسب سوراخ کنیم. تعیین نقطه مناسب برای این کار، نکته بسیار مهم و اساسی است.

برای اتصال سنسور بین درب یا اصطلاحا سنسور مادون، باید ابتدا با استفاده از متر در ارتفاع 50 سانتیمتر از کف، سوراخی با استفاده از مته 12 روی درپوش های لت های ثابت ایجاد نمایید و سپس فریم ثابت را دقیقا در همان نقطه سوراخ ایجاد شده روی درپوش، با استفاده از مته و یا مینی فرز، در آن عمق بیشتری جهت قرار گرفتن سنسور مادون ایجاد نماییم و در ادامه سیم مادون ها را از سوراخ درپوش عبور داده و سپس درپوش ها را در جایگاه خودشان یعنی روی فریم های ثابت فیکس می کنیم.

توجه داشته باشید که قبل از فیکس کردن درپوش ها، وسط دهنه را خارج کرده و سیم های مادون دو طرف را با احتیاط و ملاحظه به طوری که در داخل فریم دچار پارگی و اتصال نشود، به سمت بالا و داخل پاسال نگهدارنده فوقانی عبور می دهیم و از طریق سوراخی که ایجاد می کنیم، آن را به داخل ریل، جهت اتصال به مرکز فرمان هایت می کنیم.

8. تنظیم Over Lab لت ها و نصب راهنما

فریم عمودی لت های ثابت و متحرک در هر طرف، بایستی در زمان بسته شدن درب روی یکدیگر قرار داشته باشند و ظرافت در انجام این کار باعث می شود تا لت ها به طور کامل فاصله بین یکدیگر را پوشش نمایند و به اصطلاح درب به خوبی هوابندی می شود. برای تطبیق فریم عمودی لت های ثابت و متحرک روی یکدیگر، می توان با تنظیم ارتفاع لت ها و همچنین با استفاده از پیچ های تنظیم زاویه لت ها که روی هنگر ها تعبیه شده است، این هماهنگی و همپوشانی را ایجاد نمود.

در ادامه پس از تنظیم Over Lab، با استفاده از قطعه تفلون موسوم به “راهنما” که در منتهی الیه قسمت زیر لت های متحرک به زمین متصل می شود، لت های متحرک را بلند کرده و روی آن قرار می دهیم تا از مسیر خود خود خارج نشود و در یک راستا و بدون لرزش حرکت نماید.

برخی از فریم ها در قسمت تحتانی لت های متحرک، مجهز به جاروبک هستند و لذا راهنمای این فریم ها با استفاده از پایه اتصال آهنی، به زمین و همچنین لت های ثابت متصل می گردد.

9. نصب کلید تعیین وضعیت و اتصال برق اپراتور

در این مرحله کلید تعیین وضعیت درب را در بهترین نقطه قرار داده و متصل می نماییم (روی درپوش طرفین به عنوان اولین نقطه می تواند مناسب باشد) و سیم آن را از قسمت درپوش ریل در مسیر سیم های دیگر با استفاده از سوکت تعبیه شده روی مرکز فرمان، به آن متصل می نماییم.

سپس کابل اتصال مرکز فرمان را به برق شهری متصل نموده و درب را به صورت دستی می بندیم و پس از آن به منظور تست عملکرد درب، کلید پاور مرکز فرمان را روشن می نماییم. توجه داشته باشید که بهتر است در این لحظه، از محدوده دید سنسورها خارج شوید تا سیستم بتواند بدون مزاحمت و اختلال، فاصله حرکتی درب و نقطه ابتدایی و انتهایی آن را شناسایی نماید.

در این مرحله، بایستی درب به آرامی باز شده و سپس به همان صورت آرام بسته شود و این نشان دهنده این است که سیستم در حال بازخوانی مختصات جغرافیایی درب است و در حال برنامه ریزی است.

10. ظریف کاری اپراتور و اتصال نهایی کاور

برای فیکس کردن نهایی کاور، ابتدا نگهدارنده کاور که دو قطعه پلاستیکی است را در قسمت منتهی الیه طرفین ریل جاسازی کرده و سپس کاور را به آن متصل می نماییم. کاربرد این نگهدارنده ها به ویژه در زمان نیاز به خدمات بیشتر احساس می شود، زیرا با وجود آنها دیگر نیاز نیست سیم سنسور داخلی را باز کنیم و کاور را به سختی و در شرایط فاقد اطمینان در قسمت بالایی ریل قرار دهیم و یا حتی آن را به پایین منتقل کنیم، بلکه به سهولت با باز شدن کاور، با استفاده از این نگهدارنده ها، کاور به صورت معلق در زیر ریل قرار می گیرد.

در ادامه درپوش ریل را که قبلا در طرفین آن فیکس کرده ایم را با کاور، جفت نموده و با استفاده از پیچ سر مته 3 سانتی، آن را محکم می نماییم. حتما دقت کنید که کاور به طور کامل با درپوش هماهنگ شده باشد.

توجه داشته باشید که قبل از فیکس کردن کامل کاور، حتما نسبت به جمع آوری و منظم نمودن سیم های عبور داده شده از داخل ریل با استفاده از قطعات پلاستیکی قرار داده شده در داخل ریل تحت عنوان سیم گیر اقدام نمایید. عم توجه نسبت به این اقدام مهم می تواند باعث از هم گسستگی سیم ها و برخورد آنها به هنگرها و در نهایت پارگی سیم ها و اختلال در حرکت درب شود.

11. تنظیم زاویه دید سنسورها و تست عملکرد ریموت

در این مرحله، با توجه به موقعیت درب و ملاحظات لازم در خصوص تردد در محل و همچنین متناسب با نظر مشتری، می توان زاویه دید و محدوده شناسایی حرکتی سنسورهای داخلی و بیرونی را تنظیم نمود.

همچنین در این مقطع، ریموت ها را در حالات مختلف عملکرد آن تست نموده و با ارائه توضیحات لازم به مشتری، وی را از نحوه کار با ریموت و تغییر حالات درب با استفاده از ریموت کنترل مطلع می نماییم.

به منظور سهولت در کار مشتری، بهتر است از لیبل های چاپ شده و مناسب جهت تشریح کارکرد ریموت کنترل و همچنین نحوه کار با کلید تعیین وضعیت استفاده شود.

12. آب بندی لت های ثابت و شیشه های کتیبه

در انتهای کار، پاسال U عمودی نگهدارنده لت های ثابت را با دیواره های طرفین فیکس کرده و سپس با استفاده از چسب سیلیکون بیرنگ، از سمت بیرون، به طور کامل عایق و آب بندی می کنیم. در قسمت اتصال لت های ثابت با زمین نیز همین کار را انجام می دهیم.

مطلب مرتبط: شیشه سکوریت سوپر کلیر

در صورت داشتن کتیبه، با استفاده از چسب سیلیکون، دور تا دور محل اتصال شیشه به پاسال و همچنین درز بین شیشه ها را آب بندی می نماییم تا مانع از نفوذ گرد و غبار و صدا از بین شیشه ها و همچنین افزایش مقاومت آنها در مقابل ضربه و ممانعت از لرزش های احتمالی آنها شویم.

توجه داشته باید که حتما از چسب سیلیکون باکیفیت و بیرنگ و به میزان کافی استفاده شود تا هر چه بیشتر باعث ایجاد زیبایی، استحکام و دوام درب و شیشه های بکار رفته در آن گردد.

هزینه نصب و راه اندازی درب اتوماتیک

نصب درب اتوماتیک

هزینه نصب و راه اندازی درب اتوماتیک، بسته به مدل آن متفاوت است و به طور کلی در تهران شامل 10 درصد مبلغ کل فاکتور و در شهرستان معادل 15 درصد مبلغ کل می باشد.

به عنوان مثال؛ اگر مبلغ کل یک درب اتوماتیک کشویی را فرضا 25 میلیون تومان در نظر بگیریم، اجرت نصب آن در تهران با احتساب آهن کشی و نصب و راه اندازی معادل 2/500/000 تومان می توان در نظر گرفت و نصب همین کار در شهرستان، معادل 3/750/000 تومان می باشد.

برخی از مشتریان با تصور کاهش هزینه های اجرا، درب اتوماتیک را از تهران خریداری می کنند و نصب آن را در شهرستان به عهده افراد دیگر می گذارند. اشکال اصلی این اقدام در این است که در صورت نصب سیستم توسط افراد دیگر، علاوه بر مشکلات ناشی از عدم آگاهی و تخصص افراد، نصب و گارانتی سیستم نیز دچار خدشه خواهد شد. بنابراین توصیه می شود مطلقا این شیوه را انتخاب نکنید و صفر تا صد تولید و اجرای درب های اتوماتیک مورد نیاز خود را با یک مجموعه معتبر ببندید، تا خدای نکرده دچار هزینه های مضاعف و اشکالات احتمالی نشوید. چون بدیهی است که اگر با مجموعه ای معتبر وارد قرارداد شوید، آن مجموعه تمامی مسئولیت و تبعات ناشی از آن را تماما عهده دار خواهد بود و قطعا پاسخگوی تمام مسائل و اشکالات احتمالی نیز می باشد.

آریانسب؛ تولید کننده و مجری انواع درب اتوماتیک با بیش از دو دهه سابقه و تجربه ارزشمند و برخورداری از تیم فنی متخصص و کارآمد، آمادگی خود را جهت تولید و نصب انواع درب اتوماتیک و سازه های شیشه ای و ارائه مشاوره رایگان به مشتریان عزیز در سراسر کشور اعلام می نماید.

برای دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر و سفارش محصول می توانید با استفاده از فرم ثبت سفارش در ذیل سایت و یا از طریق تماس تلفنی با کارشناسان ما، سفارش خود را اعلام نمایید. در هر دو حالت فوق، با ارزیابی ابعاد محل و در نظر گرفتن الزامات فنی و همچنین دریافت نقطه نظرات ارزشمند شما، سفارش نهایی را با شما هماهنگ می کنیم و در صورت تایید، جهت تولید، نصب و راه اندازی در سریعترین زمان ممکن اقدام خواهد شد.

40333959 – 021 داخلی 102 یا 09339620339