درب شیشه ای کشویی
چکیده مطلب

درب کشویی شیشه ای قابل استفاده در جاهای مختلفی مثل فروشگاه ها، مغازه ها، ادارات، ساختمان های تجاری و … می باشد. ما می توانیم بسته به شرایط و معماری محیط در این محصول از انواع گوناگون شیشه، یراق و همچنین رنگ های مختلف فریم استفاده کنیم. برای آشنایی با انواع این درب و ویژگی های آن، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

درب شیشه ای کشویی

درب شیشه ای کشویی فریم همانطور که از نامش پیداست، برای باز و بسته شدن به صورت کشویی و خطی عمل می کند.

این درب از طریق پایه های فلزی به غلطک هایی متصل است که در داخل ریل قرار دارد و به صورت افقی روی ریل حرکت می کند و ریل نیز از طریق اتصال به سازه اصلی، متحمل وزن این درب خواهد بود.

مطلب مرتبط: فریم درب اتوماتیک

شیشه درب کشویی

برای ساخت این درب، می توان از شیشه های متنوع و جذابی که هر کدام ویژگی های منحصر به فرد خودش را دارد، استفاده نمود. انواع شیشه های سوپر کلیر، سفید، مات، رنگی، چاپ دار، استین گلس، سندبلاست، هوشمند و … هر کدام ویژگی های به خصوصی دارند که ما می توانیم از هر یک از آنها بسته به معیارهای معماری و الزامات محیطی برخوردار شویم.

انواع شیشه درب کشویی

 

فریم درب شیشه ای کشویی 

در ساخت درب شیشه ای کشویی فریم دار، از انواع مختلفی از فریم می توان استفاده نمود. این فریم ها از نظر پوشش، رنگ و ضخامت تقسیم بندی متنوعی دارند. به عنوان مثال فریم آلومینیوم، با انواع رنگ های متنوع پودری الکترو استاتیک می تواند پوشش داده شود و یا با استفاده از تجهیزات تخصصی الکترولیز فریم آنادایز به رنگ های طلایی،نقره ای و شامپاینی درآید و یا اینکه می شود ورق های استیل طلایی و نقره ای که ساده و طرح دار هستند را با استفاده از چسب پلی یورتان به فریم آلومینیومی متصل نمود.

فریم درب شیشه ای کشویی

هر یک از فرآیندهای گفته شده در خصوص رنگ فریم ها را می توان در فریم های آلومینیومی باریک، متوسط و پهن انجام داد. همانطور که می بینید برای انتخاب نوع فریم، این که پهن باشد یا باریک و اینکه چه رنگ و پوششی داشته باشد، سازگاری با محیط، تنوع در انتخاب و قدرت تصمیم گیری را افزایش می دهد.

 

انواع درب شیشه ای کشویی

درب شیشه ای کشویی را می توان در دو حالت تولید و اجرا نمود که هر کدام از آنها ویژگی ها و مشخصات مخصوص به خود را دارند و در اشکال یک لنگه، دو لنگه، چهار لنگه و شش لنگه قابل پیاده سازی هستند. این دو حالت عبارتند از:

  1. دستی
  2. اتوماتیک

1. درب شیشه ای کشویی دستی

این درب از نظر ظاهری بسیار شبیه حالت اتوماتیک است ولی به صورت دستی باز و بسته می شود و البته تفاوت های دیگری نیز دارد. صرف نظر از ویژگی های درب اتوماتیک، این تفاوت را می توان در دو بخش در نظر گرفت:

1. ریل

در حالت دستی، ریل متناسب با سیستم مکانیکی غیر خودکار طراحی می شود و این ریل از نظر اندازه و سطح مقطع، صرفا امکان نصب استوپرهای توقف در طرفین درب و همچنین حرکت غلطک روی آن را فراهم می نماید و جالب است بدانید که اگر قرار باشد درب دو لنگه متحرک و بازشو داشته باشد، هر کدام از لنگه های درب به صورت انفرادی باز و بسته می شود و حرکت هر یک از آنها تاثیری بر لنگه دیگر ندارد؛ یعنی وقتی دستگیره یکی از لنگه های درب ها را گرفته و آن را باز کنیم، فقط همان لنگه باز می شود و اگر بخواهیم بازشوی بیشتری را ایجاد کنیم، باید لنگه دیگر را نیز به صورت دستی باز نماییم.

اگر بخواهیم با کمترین هزینه، درب کشویی دستی را به اتوماتیک تبدیل کنیم، باید حتما از ریل اتوماتیک استفاده کنیم. استفاده از این ریل این امکان را ایجاد می کند که هر زمان بخواهیم، این درب را بدون هیچ تغییر اساسی، از حالت دستی به اتوماتیک تبدیل کنیم،

2. یراق

مجموعه یراقی که در حالت درب دستی، استفاده می شود اعم از قفل، غلطک، دستگیره و سایر یراق آلات به طور عادی با یراق درب اتوماتیک متفاوت است و اگر قصد داشته باشیم در آینده این درب را اتوماتیک کنیم، باید به برخی از این یراق آلات توجه بیشتری بکنیم.

به طور کلی برای استفاده از مکانیسم حرکت مشابه اتوماتیک، باید از غلطک های اتوماتیک و تسمه و استوپرهای مخصوص استفاده کنیم بطوریکه با باز و بسته کردن یک لنگه درب به صورت دستی، همزمان لنگه دیگر نیز باز و بسته شود. استفاده از این یراق، ضمن کارآیی مطلوب تر، به ما کمک می کند که هر زمان قصد تبدیل کردن درب دستی به اتوماتیک را داشته باشیم، فقط با اضافه کردن موتور، برد و سنسور این کار به سادگی محقق شود.

 

انواع درب شیشه ای کشویی فریم دار دستی

 

1. معمولی

درب کشویی فریم دار

در ساخت این درب، از شیشه 10 میل سکوریت که توسط فریم آلومینیومی معمولی کلاف شده، استفاده می شود و مجموعه این سازه با استفاده از ریل های مخصوص جاگذاری و نصب می شود و روی درب نیز دستگیره هایی از جنس آهن آبکاری شده و یا استیل قرار داده می شود و برای باز و بسته شدن کافیست که کاربر درب را به سمت طرفین بفشارد و درب به راحتی باز و بسته می شود. این مدل درب، در قسمت کف نیاز به ریل ندارد و فقط به ریل فوقانی متصل است و کمترین فضا را از محیط اطراف اشغال می نماید. نمونه های این درب را می توان در فروشگاه ها، مغازه ها و حتی ادارات نیز مشاهده نمود..

 

2. ترمال بریک

درب کشویی ترمال بریک

از این درب به عنوان درب کشویی دو جداره و برای ایجاد عایق صدا و حرارت استفاده می شود و در ساخت آن از پروفیل آلومینیومی دو جداره بهره می گیریم و در هر یک از جداره ها، شیشه سکوریت 6 میل و یک اسپیس قرار می گیرد و به وسیله تجهیزات تخصصی خلاء ایجاد می گردد. جداره داخلی و بیرونی این درب به وسیله قطعه ای لاستیکی از جنس پلی آمید که مقاومت آن در برابر دما از 55- تا 220+ می باشد، جدا شده است و همین امر باعث قطع اتصال بخش داخلی با بخش بیرونی می شود و اصطلاحا عایق می شود. نمونه های این درب را بیشتر در ساختمان های اداری و مسکونی می توان مشاهده نمود. درب ترمال بریک نسبت به سایر درب های کشویی، ضخامت بیشتری دارد و فضای بیشتری را اشغال می کند و کلاف اصلی آن دور تا دور درب کار شده و درب در مسیر ریلی که از بالا و پایین و طرفین احاطه شده، حرکت می کند.

2. درب شیشه ای کشویی اتوماتیک

درب اتوماتیک شیشه ای کشویی فریم دار

این مدل که نوعی درب اتوماتیک است و جزو درب های اتوماتیک شیشه ای محصوب می‌شود، به صورت خودکار و بدون دخالت دست باز و بسته می شود و علاوه بر آن امکاناتی مثل یک طرفه کردن، قفل کردن و تمام بازشو کردن و همچنین حالت ذخیره انرژی درب را هم به صورت دیجیتال در اختیار ما قرار می دهد.

برای ورود و خروج از این درب کشویی نیاز به استفاده از دست نیست و به محض قرار گرفتن در مقابل آن، درب به صورت اتوماتیک باز و بسته می شود و همچنین هر زمان که بخواهیم می توانیم به راحتی و تنها با فشردن یک دکمه، دستورات متنوع و پرکاربردی را به درب بدهیم و یا اینکه امکان رفت و آمد مراجعین را محدود کنیم؛ مثلا برای تخلیه بار درب را به طور کامل باز کنیم و یا در ساعاتی از شبانه روز تردد را ممنوع کنیم و یا با اضافه کردن یک اکسس کنترل، فقط امکان تردد را به افراد خاصی که مجاز هستند بدهیم و بسیاری امکانات دیگر که بسته به موقعیت و کارآیی، قابل تعریف و استفاده می باشد.

درباره انتخاب یک درب اتوماتیک مناسب، در نظر گرفتن میزان بازشو نکته بسیار مهمی است. چیزی که در ادامه در خصوص مدل های “درب شیشه ای کشویی فریم دار اتوماتیک” خواهید دید، بیشترین تفاوت و تاثیر آن بر میزان بازشو است و هر یک از آنها نسبت به دیگری بازشوی متفاوتی دارد. بنابراین یکی از معیارهای انتخاب تان میزان بازشوی مفیدی که برای شما ایجاد خواهد نمود باشد.

انواع درب کشویی اتوماتیک

درب شیشه ای کشویی فریم دار اتوماتیک، بر حسب موقعیت، معماری محیط، بازشوی مورد نیاز و الزامات فنی در سه حالت تولید و اجرا می شود:

  1. کشویی ساده
  2. تلسکوپی
  3. اضطراری

1. کشویی ساده

درب اتوماتیک کشویی ساده در سه حالت تک لنگه، دو لنگه، سه لنگه و چهار لنگه و در قالب یک طرفه و دو طرفه تولید و اجرا می شود. در هر یک از این حالات، یک و یا دو لنگه متحرک وجود دارد که در زمان باز و بسته شدن، به سمت طرفین درب حرکت می کنند. اگر در قسمت دیوارهای مجاور درب، فضای کافی برای حرکت لنگه های متحرک وجود داشته باشد، حدودا تا 100 درصد بازشو ایجاد می شود ولی چنانچه فضا به اندازه کافی در طرفین نداشته باشیم و مجبور به استفاده از فضای اصلی دهانه باشیم، حداکثر بازشوی مفید تقریبا 50 درصد خواهد بود.

استفاده از این مدل در محیط هایی که محدودیت فضا نداریم و یا امکان حرکت لنگه های متحرک درب روی دیواره های طرفین مقدور باشد، ایده ای بسیار عالی است. نمونه های این درب را می توانید در ادامه ببینید:

2. تلسکوپی

درب اتوماتیک تلسکوپی در سه حالت دو لنگه، سه لنگه، شش لنگه و هشت لنگه و در قالب های یک طرفه و دو طرفه تولید و اجرا می شود و به صورت استاندارد در آن دو، سه، چهار و یا شش لنگه متحرک وجود دارد که در زمان باز و بسته شدن، مثل لوله های تلسکوپ، روی همدیگر قرار می گیرند. اگر در دیوارهای طرفین، فضای کافی برای حرکت لنگه های متحرک وجود داشته باشد، تقریبا 100 درصد بازشو می تواند ایجاد نماید ولی اگر در دیواره های مجاور، فضای کافی نباشد و مجبور به استفاده از فضای اصلی دهانه باشیم، حداکثر بازشوی مفید حدوداً 70 درصد خواهد بود.

استفاده از این درب به ویژه در جاهایی که محدودیت فضا وجود دارد و به بازشوی بیشتری نیاز داریم، گزینه فوق العاده عالی و مطلوبی است. البته این نکته را در نظر بگیرید که استهلاک درب تلسکوپی از کشویی ساده بیشتر است و در جایی که حالت کشویی ساده کاربرد دارد، بهتر است که به سراغ تلسکوپی نرویم. نمونه های این درب را می توانید در ادامه ببینید:

3. اضطراری

این مدل که به آن درب اتوماتیک بریک اوت هم گفته می شود به دو صورت دو لنگه و چهار لنگه و در قالب های یک طرفه و دو طرفه تولید و اجرا می گردد و به طور استاندارد در شکل یک طرفه؛ یک لنگه متحرک و یک لنگه ثابت داریم و در شکل دو طرفه؛ دو لنگه ثابت و دو لنگه متحرک در نظر گرفته می شود، که عملکرد ظاهری آن مشابه مدل کشویی ساده است با این تفاوت که در مواقع اورژانسی و اضطراری این امکان را ایجاد می کند که لنگه های ثابت و متحرک به طور کامل باز شوند و روی دیواره های طرفین قرار بگیرند و تقریبا 90 درصد بازشو ایجاد نمایند.

استفاده از این مدل در محیط هایی که محدودیت فضا وجود دارد و یا در مواقع به خصوصی به بازشوی بیشتری احتیاج داریم، انتخابی بسیار عالی و فوق العاده است. البته کاربرد این مدل درب فقط محدود به بازشوی آن نیست و می توان کارآیی بی نظیر آن را در بیمارستان ها، مجتمع های مسکونی، اداری و تجاری بزرگ به خصوص در زمان بروز خطراتی مثل زلزله، آتش سوزی و حوادث غیر مترقبه اثبات و مشاهده نمود.

در نتیجه …

درب شیشه ای کشویی، یک درب بسیار کاربردی و فوق العاده است که در دو حالت دستی و اتوماتیک قابل استفاده و بهره برداری می باشد. نوع دستی آن در دو مدل ساده و ترمال بریک و نوع اتوماتیک آن در سه مدل کشویی، تلسکوپی و اضطراری تولید و اجرا می شود و این امکان برای شما وجود دارد که انتخاب کنید، فریم آن از چه نوعی باشد. فریم پهن استفاده شود و یا متوسط یا باریک و همچنین پوشش فریم، رنگی باشد، آنادایز باشد و یا استیل و … همانطور که می بینید “درب شیشه ای کشویی فریم دار” دریچه نگاه شما را به روی انواع متنوعی از انتخاب باز می کند و به شما کمک می کند تا انتخابی مطلوب و بهینه داشته باشید و اگر سوالی در این خصوص دارید، می توانید از طریق تماس با واحد پشتیبانی و یا پایین همین مقاله با ما در میان بگذارید.