چکیده مطلب
درب کشویی یکی از مدل های پرکاربرد درب شیشه ای است که طرفداران زیادی دارد، مخصوصا جاهایی که محدودیت فضا داریم و درب های لولایی کارآیی ندارند. البته استفاده از این درب صرفا به کمبود فضا ربط ندارد و هماهنگی فوق العاده آن با محیط اطرافش و زیبایی و جذابیت آن در زمان باز و بسته شدن، بر ارزشمند بودن آن بیش از پیش می افزاید. برای آشنایی با انواع درب کشویی در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
درب کشویی چیست؟
علت نامگذاری این درب شیشه ای نحوه حرکت آن است که مشابه حرکت رفت و برگشت کشو در زمان باز و بسته شدن است. ایده خلاقانه تولید این درب شیشه ای از آنجا شروع شد که درب های لولایی کارآیی لازم را در بعضی محیط ها نداشته و برای باز و بسته شدن به فضای نسبتا زیادی نیاز داشتند و یا تراکم وسائل در محیط به شکلی قرار داشت که درب در زمان باز و بسته شدن به آنها گیر می کرد. در این شرایط ناچاراً یا باید خودمان را با درب های لولایی هماهنگ می کردیم و یا اینکه کلا از داشتن درب منصرف می شدیم که خودِ این موضوع، در برخی محیط ها معضلی بزرگتر برای امنیت محسوب می شد.
در حالت لولایی، وزن درب روی لولاها قرار دارد و به واسطه لولا، به تکیه گاه اصلی(دیوار یا کف زمین) متصل است ولی در حالت کشویی، درب به غلطک هایی متصل است که در داخل ریل به صورت افقی حرکت می کنند و در واقع وزن درب روی ریل قرار دارد و ریل نیز از طریق سازه آهنی به دیواره های طرفین و یا سقف متصل است.
درب کشویی به دلیل استهلاک کمتر نسبت به درهای لولایی، خیلی زود مورد توجه و پسند مصرف کنندگان و معماران داخلی قرار گرفت و جای خود را در صنعت درب با اقتدار تثبیت نمود. امروزه در خیلی جاها حتی اماکنی که فضای لازم برای درب لولایی را دارند نیز از درهای کشویی استفاده می شود، چون مزیت های منحصر به فرد خودش را دارد.
درب کشویی را می توان بسته به موقعیت مورد استفاده با متریال مختلفی مثل آهن، آلومینیوم، چوب، شیشه و … تولید نمود، ولی از آنجا که حوزه فعالیت ما در بخش صنعت شیشه می باشد، لذا آنچه که در این مطلب مورد نظر و توجه ماست، درب کشویی شیشه ای است که در ادامه بیشتر به انواع و مشخصات آن می پردازیم.
انواع درب کشویی شیشه ای
این درب شیشه ای در دو مدل تولید و اجرا می شود که هر کدام دارای مشخصات، ویژگی ها و قابلیت های متنوعی بوده و در اشکال یک لنگه، دو لنگه و چهار لنگه قابل پیاده سازی هستند. این دو مدل عبارتند از:
- درب کشویی دستی
- درب کشویی اتوماتیک
مطلب مرتبط: درب اتوماتیک مغازه
درب کشویی دستی
این درب کشویی به صورت دستی باز و بسته می شود و بر حسب موقعیت جغرافیایی، معماری محیط، شرایط اقتصادی و الزامات محلی در سه حالت تولید و اجرا می شود:
- بدون فریم
- فریم دار
- ترمال بریک
1. بدون فریم
در این حالت، شیشه سکوریت 10 میل با استفاده از غلطک های مخصوص روی ریل سوار شده و عایق بندی توسط ضربه گیر و درزگیر انجام می شود و شیشه از ناحیه بالا در مسیر ریل و از ناحیه پایین در مسیر راهنمای کف که قابل مشاهده است قرار دارد و در نهایت با استفاده از دستگیره های نصب شده روی شیشه، می توان درب را به سمت طرفین باز و بسته نمود. این حالت به دلیل یکدست بودن شیشه، بیشترین نمای دید از بیرون را ایجاد مینماید. برای اتصال غلطک ها به شیشه از دو روش استفاده می گردد؛ یا شیشه قبل از سکوریت شدن متناسب با نوع پایه غلطک سوراخکاری شده و از این طریق غلطک به آن متصل می شود و یا اینکه به بالا و پایین شیشه فک ثابت متصل می شود و پایه های غلطک به این فک ها متصل می شوند.
محصول مرتبط: شیشه سکوریت
2. فریم دار
در این حالت، شیشه سکوریت 10 میل با استفاده از فریم آلومینیومی کلاف می شود و با استفاده از غلطک های مخصوص، روی ریل سوار می شود و با استفاده از لاستیک های ضربه گیر و مویی درزگیر عایق بندی شده و با استفاده از راهنمای کف که در داخل فریم کار می شود، در مسیر ریلی تعیین شده حرکت می کند و در نهایت با استفاده از دستگیره های نصب شده روی فریم، می توان درب را به سمت طرفین باز و بسته نمود.
محصول مرتبط: شیشه سکوریت سندبلاست
3. ترمال بریک
این حالت بهترین شکل درب برای ایجاد عایق صدا و حرارت است که در آن از پروفیل های آلومینیومی تخصصی استفاده می شود که جداره داخلی و بیرونی آن به وسیله قطعه ای لاستیکی از جنس پلی آمید که مقاومت آن در برابر دما از 55- تا 220+ می باشد، جدا شده است و در بین آن از شیشه های سکوریت و لمینت که به صورت تک جداره و دوجداره می باشد، استفاده می گردد که مجموعه این ویژگی ها، این درب را به عایقی مقاوم در برابر تنش های صوتی و حرارتی تبدیل کرده است. درب ترمال بریک نسبت به سایر درب های کشویی، ضخامت بیشتری دارد و فضای بیشتری را اشغال می کند و کلاف اصلی آن دور تا دور درب کار شده و درب در مسیر ریلی که از بالا و پایین و طرفین احاطه شده، حرکت می کند.
درب کشویی اتوماتیک
همانطور که از نام آن پیداست،جزو در اتوماتیک است. این درب کشویی به صورت اتوماتیک و خودکار باز و بسته می شود و علاوه بر آن خدمات و امکاناتی مثل قفل کردن، یک طرفه کردن و تمام بازشو کردن و همچنین حالت ذخیره انرژی درب را نیز به صورت دیجیتالی در اختیار ما قرار می دهد.
به زبان ساده تر، دربی است که ما برای وارد و خارج شدن از آن نیاز به استفاده از دست نداریم و به محض قرار گرفتن در مقابل آن، درب به صورت خودکار باز و بسته شود و در کنار آن هر وقت اراده کنیم، می توانیم به سادگی فشردن یک دکمه، دستورات متنوعی را به درب بدهیم و یا اینکه می توانیم تردد افراد را محدود کنیم؛ یعنی در ساعاتی از شبانه روز ورود و خروج را ممنوع کنیم و یا برای تخلیه بار درب را کامل باز نماییم و یا با اضافه کردن یک سیستم کنترلی به درب، فقط افرادی که مجاز هستند بتوانند وارد شوند و بسیاری امکانات دیگر که بسته به موقعیت و کارآیی، قابل تعریف و استفاده می باشد.
درب کشویی اتوماتیک، بر حسب موقعیت جغرافیایی، معماری محیط، بازشوی مورد نیاز و الزامات فنی در سه حالت تولید و اجرا می شود:
1. کشویی ساده
در این حالت که به سه صورت تک لنگه، دو لنگه، سه لنگه و چهار لنگه و در قالب یک طرفه و دو طرفه اجرا می شود، یک و یا دو لنگه متحرک داریم که در زمان باز و بسته شدن، به صورت خطی حرکت کرده و اصطلاحا کنار می رود. در این حالت اگر در دیوارهای مجاور، فضای مناسب و کافی برای حرکت لنگه متحرک باشد، تقریبا می توان تا 100 درصد بازشو ایجاد کرد ولی اگر در طرفین درب فضای مناسب وجود نداشته باشد و ما مجبور باشیم فقط از فضای اصلی دهانه استفاده کنیم، حداکثر بازشوی مفید حدوداً 50% خواهد بود.
استفاده از این حالت در محیط هایی که محدودیت فضا نداریم و یا امکان حرکت درب روی دیواره های طرفین مقدور باشد، ایده ای فوق العاده است. نمونه های این درب را می توانید در ادامه مشاهده کنید.
2. کشویی تلسکوپی
در این حالت که به سه صورت دو لنگه، سه لنگه، شش لنگه و هشت لنگه و در قالب های یک طرفه و دو طرفه اجرا می شود و به صورت استاندارد در آن دو، سه، چهار و یا شش لنگه متحرک داریم که در زمان باز و بسته شدن، شبیه لایه های تلسکوپ، به صورت خطی حرکت کرده و روی هم قرار می گیرد.. در این حالت نیز اگر در دیوارهای مجاور، فضای مناسب و کافی برای حرکت لنگه های متحرک باشد، تقریبا می توان تا 100 درصد بازشو ایجاد کرد ولی اگر در طرفین درب فضای مناسب وجود نداشته باشد و ما مجبور باشیم فقط از فضای اصلی دهانه استفاده کنیم، حداکثر بازشوی مفید حدوداً 70% خواهد بود.
محصول مرتبط: درب اتوماتیک تلسکوپی
استفاده از این حالت در محیط هایی که محدودیت فضا داریم و به بازشوی بیشتری نیاز است، می تواند فوق العاده و بی نظیر باشد. البته به طور کلی استهلاک کشویی تلسکوپی از کشویی ساده بیشتر است و در جایی که می توان از کشویی ساده استفاده نمود، بهتر است که به سراغ کشویی تلسکوپی نرویم. نمونه های این درب را می توانید در ادامه مشاهده کنید.
2. کشویی اضطراری
در این حالت که به آن درب اتوماتیک بریک اوت نیز می گویند و به دو صورت دو لنگه و چهار لنگه و در قالب های یک طرفه و دو طرفه اجرا می شود و به صورت استاندارد در شکل یک طرفه یک لنگه متحرک و یک لنگه ثابت و در شکل دو طرفه، دو لنگه ثابت و دو لنگه متحرک داریم که عملکرد آن در ظاهر شبیه به درب کشویی اتوماتیک ساده است با این تفاوت که در زمان های اضطراری این قابلیت را دارد که لنگه های ثابت و متحرک به طور کامل باز شده و روی دیواره های طرفین قرار بگیرند و تقریبا 90% بازشو ایجاد نماید.
استفاده از این حالت در محیط هایی که محدودیت فضا داریم و از طرفی به بازشوی تمام دهانه نیاز است، می تواند گزینه فوق العاده ای باشد. البته کاربرد این درب محدود به این مورد نیست و می توان کارآیی ارزشمند آن را در مجتمع های مسکونی و تجاری بزرگ در مواقع خطراتی مثل زلزله، آتش سوزی و حوادث غیر مترقبه اثبات نمود.
مثال درب کشویی اضطراری
برای شناخت بیشتر فرض کنید یک نمایشگاه اتومبیل است که برای ورود و خروج خودرو نیاز به تمام عرض دهانه دارد و از طرفی اتوماتیک شدن درب نیز برای جلوه بهتر و عملکرد مطلوب تر و ایمنی بیشتر بسیار مهم است، در این حالت گزینه ای بهتر از این درب وجود ندارد. و یا فرض کنید خدای نکرده در صورت بروز زلزله، اینکه بتوانیم تمام عرض دهانه را باز کنیم و فرار افراد از محیط را آسان تر کرده و از تجمع خطر آفرین در محدوده درب جلوگیری کنیم، چقدر می تواند ارزشمند باشد. نمونه های این درب را می توانید در ادامه مشاهده کنید.
در خصوص قیمت در کشویی، مهم است که انتخاب شما کدامیک باشد، چون شاید متریال اصلی همه آنها شیشه سکوریت باشد، ولی یراق آلات و تجهیزات جانبی آنها با هم تفاوت دارد و قیمت نهایی هر کدام با دیگری متفاوت خواهد بود. مثلا قیمت مدل کشویی اتوماتیک ساده، حدودا دو برابر مدل کشویی دستی است و یا مدل کشویی اضطراری حدودا قیمتش دو برابر مدل کشویی اتوماتیک ساده است. برای اطلاع از قیمت هر مدل از درب کشویی کافیست با کارشناسان ما تماس بگیرید و یک مشاوره هوشمندانه و رایگان داشته باشید تا آن چیزی که برای شما مناسب است را اول با هم انتخاب کنیم و بعد مقرون به صرفه ترین قیمت را محاسبه کنیم.
شما می توانید از طریق تماس با کارشناسان ما، تقاضای بازدید فنی رایگان را داشته باشید و یا اینکه خودتان ابعاد تقریبی محل مورد نظر را اعلام کنید و در ادامه همکاران ما متناسب با مشخصات محل و دریافت نقطه نظرات ارزشمند شما، شرح کار را با شما هماهنگ می کنند و در صورت تایید، نسبت به صدور فاکتور و تنظیم قرارداد اقدام خواهد شد و در نهایت تولید و اجرای درب کشویی، در زمان تعیین شده انجام خواهد گرفت.
40333959 – 021 داخلی 102
در نتیجه …
همانطور که دیدید، ما درب کشویی نوع شیشه ای را برایتان مفصلا تشریح کردیم و گفتیم که در سه مدل کشویی دستی، کشویی اتوماتیک ساده و کشویی اتوماتیک اضطراری تولید می شود و یکی از پرکاربردترین درب ها در انواع ساختمان ها اعم از تجاری، اداری، مسکونی، درمانی، آموزشی و ورزشی و … است. هر کدام از این مدل ها ویژگی های خودشان را دارند و شما می توانید با در نظر گرفتن موقعیت مکانی، معماری محیط، امنیت محل، بودجه مالی و سلیقه خودتان هر یک از درب های کشویی را انتخاب کنید.
برای مشاوره رایگان و ثبت سفارش این محصول با کارشناسان ما از طریق شماره 40333959- 021 داخلی 102 تماس بگیرید.