شیوه پاکسازی و بهبود فضای محیط کار در برابر ویروس ها و بیماری ها
چکیده مطلب

شیوع ویروس کرونا و محدودیت تردد مردم، از یک طرف باعث اختلال در کسب و کارها و همچنین کساد شدن بازارها و مراکز گردشگری شد و از طرف دیگر باعث ازدحام جمعیت در مراکز درمانی و بیمارستان ها گردید. ضرورت پاکسازی هر یک از این محیط ها، تا حدودی، هم باعث آسودگی خاطر و رونق کسب و کارها می شود و هم نگرانی مردم را از ابتلا به بیماری های واگیردار تا حدودی از بین می برد. ما در این مقاله به روش های پاکسازی محیط و همچنین تجهیزات و امکانات موثر در مصون سازی اماکن مختلف از گزند ویروس ها، میکروب ها و باکتری های بیماری زا می پردازیم. پس با ما همراه باشید.

دانش بشر …

امروزه همه ما می دانیم که فعالیت های علمی بشر به مرحله ای از شکوفایی و پیشرفت رسیده است که متاسفانه در بعضی مواقع برای دستیابی به مقاصد و اهداف سیاسی و اقتصادی و توسعه نفوذ و قدرت، به عنوان سلاحی بر علیه امنیت و سلامت انسان بکار گرفته می شود.

نمونه این سوء استفاده از پیشرفت علمی را می توان در بکارگیری و تولید ویروس های مرگبار به منظور راه اندازی جنگ های بیولوژیک در جهان ذکر کرد که البته سابقه و تاریخچه آن به فعالیت های ایالات متحده آمریکا در سده اخیر باز می گردد که آن را به صورت رسمی از سال 1918 آغاز نمود و به شکل گسترده تولید و استفاده از عوامل مخرب بیولوژیکی را در جنگ جهانی دوم مورد بهره برداری قرار داد. متعاقب آن استفاده از سلاح های بیولوژیک توسط این کشور را در جنگ 1952 کره و مقابله با مردم کوبا در سال 1962 با استفاده از قندهای آلوده می توان مشاهده نمود. آمریکا در ادامه با راه اندازی و توسعه بیش از 200 آزمایشگاه بیولوژیکی در سراسر جهان، این شیوه از جنگ را علیه بشریت تا امروز بر علیه کشورهایی که منافع آنها را به مخاطره انداخته، در دستور کار قرار داده است.

ایالات متحده آمریکا توانست با تولید سلاح‌های بیولوژیکی مانند باکتری باسیلوس آنتراسیس عامل بیماری سیاه‌زخم، فرانسیلا تولارنسیس باکتری عامل بیماری تولارمی یا تب خرگوش، بروسلا باکتری عامل بیماری تب مالت، باکتری کوکسیلا بورنتی عامل بیماری تب کیو، ویروس عامل آنسفالیت اسب ونزوئلایی، سم بوتولینیوم عامل بیماری بوتولیسم و عامل بیماری آنتروتوکسین B استافیلوکوکی، ویروس ابولا و در آخرین اقدام با استفاده از ویروس کرونا حملاتی را در نقاط مختلف جهان انجام دهد و بخشی از سناریوی ضدبشری خود را در راستای تحقق منافعش دنبال کند.

 

این ویروس ها به گونه ای طراحی می شوند که قابلیت سرایت و انتشار مناسبی داشته باشند تا بتواند اهداف را به طور نسبی مورد هدف قرار دهند. همه دنیا به طور ملموس در آخرین نمونه ی ویروس تا این لحظه، یعنی ویروس کرونا یا همان کووید-19، مشاهده کردند که چگونه این ویروس با قدرت انتشار و سرایت بالایی که داشت توانست مرزهای جغرافیایی دنیا را بدون محدودیت و ملاحظه طی کند و افراد زیادی را به کام مرگ بکشاند و خانواده های زیادی را در داغ از دست دادن عزیزان خود سوگوار نماید.

در راستای مقابله با این ویروس، راهکارهایی از طرف سازمان بهداشت جهانی در سراسر دنیا مطرح گردید و به عنوان ساده ترین شیوه مقابله مورد استفاده واقع گردیده است. این راهکارها عبارتند از:

  • تزریق واکسن معتبر
  • رعایت فاصله اجتماعی
  • عدم تماس با افراد آلوده و بیمار
  • افزایش نظافت و بهداشت فردی و محیط
  • لمس نکردن غیر بهداشتی چشم، بینی و دهان
  • شستشوی مرتب دست ها با آب و صابون و مایعات بهداشتی
  • تغذیه مناسب و استفاده از ویتامین های C و D در سبد غذایی و دارویی
  • استفاده از ماسک، محافظ صورت، دستکش و سایر تجهیزات بهداشتی فردی
  • استفاده از دستمال کاغذی در زمان عطسه و سرفه و معدوم نمودن دستمال
  • عدم حضور افراد در جمع و اماکن و محیط هایی که در آن ازدحام جمعیت وجود دارد

تمامی راهکار های گفته شده به جز یک مورد آن را، می توان به صورت فردی تا حدودی رعایت نمود و آن یک مورد “عدم حضور در جمع است”

 

پاسخ به سوالات زیر، شکست یا موفقیت در رعایت این روش را بیش از پیش نمایان می کند:

  1. آیا می توان انسان را به عنوان یک موجود اجتماعی در پس دیوارها محصور کرد؟
  2. آیا می توان خود را در خانه حبس نمود؟
  3. آیا می شود به محل کار خود نرویم؟
  4. آیا می توانیم از خرید نیازهای روزمره خود صرف نظر کنیم؟

 

انسان ذاتا موجودی اجتماعی است و حضورش در جمع به وجودش معنا و مفهوم می بخشد و اساسا انسان بدون جمع و اطرافیان و دیگر انسانها یعنی انزوا، بیماری های روانی و نهایتا مرگ …

با این وصف، چگونه با وجود حضور در جمع و حضور در اماکن مختلف، خود و دیگران را از خطر ابتلا به این بیماری و مشابه آن در آینده مصونیت ببخشیم؟

پاسخ به این سوال دو بخش دارد:

  1. حفاظت فردی
  2. حفاظت محیطی

1. حفاظت فردی

که شامل تزریق واکسن، رعایت فاصله اجتماعی، پرهیز از تماس با بیمار، بهبود بهداشت فردی، شستشوی مرتب دست ها، عدم لمس غیر بهداشتی اجزای صورت، بهبود تغذیه، استفاده از تجهیزات فردی مثل ماسک، محافظ صورت، دستکش و … می باشد و هر فرد می تواند خود را ملزم به رعایت این پروتکل های بهداشتی بداند.

2. حفاظت محیطی

که به طور مستقیم مسئولیت آن به محیط های عمومی، سازمانی و محیط های کسب و کار باز می گردد. به این معنی که در محیط های عمومی مثل فرودگاه ها، هتل ها، بیمارستان ها، درمانگاه ها، سینماها، اماکن گردشگری، پارک های سرپوشیده، ساختمان های تجاری، فروشگاه ها، مغازه ها و امکان دولتی و سازمان ها و همچنین اماکن خصوصی و محیط های کسب و کار بایستی نسبت به ارتقاء سطح بهداشت محیط و ایمن سازی محیط برای استفاده مراجعین اقدام گردد.

این اقدامات شامل دو بخش می باشد:

1. انجام اقدامات منظم و دوره ای برای بهبود و حفظ بهداشت شامل:

ضد عفونی محل

 

ضد عفونی مراجعین

 

تهیه ماسک و دستکش

کنترل و بازرسی مراجعین

 

ضد عفونی لوازم و اثاثیه و محصولات

 

 

 

2. تجهیز محیط به امکانات و ابزار کارآمد و موثر که تاثیر مناسبی بر بهبود بهداشت محیط دارند

 تهیه دستگاه هوشمند ضد عفونی کننده

 

تجهیز محل به پرده هوا

پرده هوا

 

تجهیز محل به درب اتوماتیک

درب برقی شیشه ای

 

اقدامات فوق همه و همه پیشگیرانه و با هدف جلوگیری از سرایت و انتقال ویروس ها است و در صورتی که موارد فوق را هم افراد به عنوان یک شخص حقیقی و هم صاحبان کسب و کار و سازمان ها و اماکن عمومی به عنوان شخصیت های حقیقی و حقوقی رعایت نموده و اقدام به پیاده سازی تکنیک ها و امکانات گفته شده نمایند، قطعا نتیجه خوب و موثری گرفته خواهد شد.

 

درب اتوماتیک

درب اتوماتیک به عنوان یکی از امکانات موثر و جالب توجه، تا کنون نقش بسیار پر رنگی در پیشگیری از انتقال و سرایت ویروس ها ایفا نموده است و در کنار آن پرده های هوا نیز نقش مکمل ارزشمندی را به عهده گرفته اند و ما بسیار خوشحالیم از اینکه در بسیاری از اماکن عمومی و مراکز درمانی و گردشگری و همچنین در فروشگاه ها و محیط های اداری و تجاری کسب و کار، از درب های اتوماتیک شیشه ای تولید شده توسط ما و محصولات جانبی آریانسب استفاده میکنند.

مطلب مرتبط: شیشه 10 میل سوپر کلیر

تصور کنید در چنین شرایط خطرناک و دشواری که میکروب ها و ویروس ها به راحتی از طریق تنفس هوای کثیف و همچنین لمس اشیاء آلوده، به ما و نزدیکانمان قابل انتقال هستند، باز و بسته کردن درب های دستی که توسط افراد مختلف لمس شده است، از طریق تماس مستقیم با آنها چقدر می تواند خطرناک و حتی چندش آور باشد و یا تصور اینکه برای ورود به پارکینگ و محوطه محل سکونت، باید پیاده شویم و دربی که در معرض تماس و جذب بسیاری از میکروب ها، ویروس ها و باکتری ها بوده را به صورت دستی باز و بسته نماییم، صرف نظر از دشوار بودن آن، می تواند بسیار خطرناک و توام با احساسی بد و ناشایست باشد.

 

درب های شیشه ای اتوماتیک و در کنار آنها تجهیزاتی مانند پرده هوا که به درب های اتوماتیک متصل هستند و در هنگام باز شدن درب روشن می شوند و پس از بسته شدن به حالت Stand By تغییر حالت می دهند، این امکان را فراهم می کنند که شما با قرار گرفتن در محیط هوای پاک بدون اینکه درب ها را لمس کنید، به سهولت و با آرامش وارد ساختمان ها و اماکن مختلف شده و به راحتی از آنها خارج شوید.

همانطور که می دانید در مراکز درمانی اعم از بیمارستان ها، درمانگاه ها و اماکن بهداشتی، به عنوان محل تردد بیماران مبتلا به انواع بیماری ها که بعضا قابل انتقال و سرایت نیز هستند، درب های اتوماتیک به عنوان ابزاری کارآمد و جزئی لاینفک از دستورالعمل های بهداشتی هستند و به شکل موثری از انتقال این ویروس ها و بیماری ها به مراجعین جلوگیری می کنند.

مطلب پیشنهادی: درب اتوماتیک دست دوم | مزایا و معایب + [به همراه ویدئو]

در اماکن بزرگ دیگری مثل فرودگاه ها، فروشگاه ها، سینماها، دانشگاه ها و بازارها و … هم که تردد مردم در این اماکن در سطح بسیار بالایی در جریان است، باز و بسته کردن درب ها به صورت دستی، هم به لحاظ بهداشتی و هم از نظر دشواری در تردد و جابجایی افراد و اجسام، بسیار مشکل آفرین خواهد بود و استفاده از درب های اتوماتیک، نقش بسزایی در تسهیل رفت و شد افراد و عبور و مرور وسائط نقلیه و کالا و اجسام دارد و مدیران کارآمد و حرفه ای قطعا انتخابی غیر از درب های اتوماتیک نخواهند داشت.

مطمئنا ویروس کرونا آخرین ابزار جنگ های بیولوژیک در دنیا نخواهد بود و آمادگی و مجهز شدن به سلاح های پیشگیرانه و تدافعی، کار ما را در مواجهه با این موضوعات در حال و آینده راحت و سهل تر خواهد نمود.

 

آریانسب

آریانسب با تولید انواع درب های اتوماتیک اعم از شیشه ای، جک پارکینگ، کرکره برقی، درب های سکشنال، درب های ریلی، راهبندها و گیت های تردد و همچنین درب های اتوماتیک بیمارستانی و درب های مخصوص اتاق عمل، این اطمینان را برای مردم عزیز کشورمان در هر نقطه و مکانی که هستند، فراهم نموده است که با اطمینان خاطر و عدم نگرانی به رفع نیازهای اصلی خود در این اماکن بپردازند و دیگر نگران انتقال بیماری از طریق لمس درب های متعدد در محیط نباشند.

در نتیجه …

دیدیم که با رعایت اصول حفاظت فردی مثل استفاده از ماسک، تزریق واکسن و … و همچنین تجهیز محیط به امکاناتی مثل درب اتوماتیک و پرده هوا می توانیم قدم موثری در بهبود و ارتقاء بهداشت محیط برداریم و با ایجاد شرایط مناسب و پایدار، همیشه آمادگی مطلوبی برای مقابله با اپیدمی ها و بیماری های واگیردار داشته باشیم.

امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده و بهره لازم را از آن برده باشید و اگر سوالی در این خصوص دارید، می توانید از طریق تماس با واحد پشتیبانی و یا پایین همین مقاله با ما در میان بگذارید.